ΣΠΟΡ

Η πρεμιέρα του Σκίμπε δεν άλλαξε την εικόνα της εθνικής που έχασε με 1-0

Η πρεμιέρα του Σκίμπε δεν άλλαξε την εικόνα της εθνικής που έχασε με 1-0
EPA/JULIEN WARNAND

Ούτε ο νέος προπονητής κατάφερε να αλλάξει την μοίρα της εθνικής ομάδας, που έχασε 1-0 και από το Λουξεμβούργο, στο πρώτο από τα δύο φιλικά, που θα δώσει.

Με αλλαγές στο 4-3-3 ο Σκίμπε περίμενε να αλλάξει έστω την αύρα της εθνικής μας ομάδας. Με τον Βύντρα δεξί μπακ, τον Τζαβέλα αριστερά και τον Χολέμπας ως μια λύση για το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, είχε διάθεση και τρεξίματα στο πρώτο ημίχρονο. Ξεκίνησε όμως με προσπάθεια του Μήτρογλου στο δοκάρι (3), δείγμα ότι χρειάζονται πολλά για να αλλάξει η «τύχη» αυτής της ομάδας. Ο Καρέλης, που αγωνίστηκε στο δεξί άκρο έχασε ένα απίθανο τετ α τετ με τον Ζουμπέρ, στέλνοντας την μπάλλα πάνω από το δοκάρι, ενώ είχαμε και άλλες τελικές με την τριάδα Σάμαρη-Ταχτσίδη-Πέλκα στα χαφ τουλάχιστον να έχει γρήγορη κίνηση. Την ίδια ώρα όμως τα προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία δεν έλειψαν. Δεχθήκαμε φάσεις και από το κέντρο της άμυνας (Παπαδόπουλος/Σιόβας) με τον Καπίνο να μην περνά ένα «ήσυχο βράδυ».

Στο β 45λεπτο ήρθε η κατάρρευση. Καμμία σχέση με την είσοδο του Τζίολη αντί του Πέλκα και την προώθηση λίγο του Σάμαρη. Αυτό έκανε απλά πιο αργή την κυκλοφορία. Δεν υπήρχαν όμως ανάσες, ούτε δημιουργικές εμπνεύσεις. Και η εθνική αγκομαχούσε ακόμη και να βγει από την περιοχή της. Χειρότερη και από τα ματς με τα Νησιά Φερόε. Όσο περνούσε η ώρα το Λουξεμβούργο γινόταν και πιο επικίνδυνο, τρυπώντας την άμυνα μας. Ούτε η είσοδος του Αραβίδη αντί του Χολέμπας, άλλαξε κάτι. Το γκολ του Χοακίμ στο 91 απλά επιβεβαίωσε, την ανεπάρκεια της εθνικής. Αν υπάρχει κάτι αισιόδοξο, είναι το γεγονός ότι και ο Ρεχάγκελ είχε ξεκινήσει με "σφαλιάρα" από την Φινλανδία...

Η ΣΥΝΘΕΣΗ (4-3-3): Καπίνο, Βύντρα (αρχ), Παπαδόπουλος, Σιόβας (78 Μόρας λόγω τραυματισμού), Τζαβέλας, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Πέλκας (46 Τζιόλης), Καρέλης, Χολέμπας (69 Αραβίδης), Μήτρογλου.

Επόμενος αγώνας την Τρίτη με την Τουρκία.

Σκίμπε: Ψυχολογικό το πρόβλημα της εθνικής

Καθησυχαστικός ήταν στις δηλώσεις του μετά το ματς ο Γερμανός Ομοσπονδιακός. Δικαιολογημένα ή όχι κρίνετε μόνοι σας:

«Συγχαρητήρια στο Λουξεμβούργο που στο τέλος του ματς βρήκε το γκολ. Εμείς δυστυχώς δεν καταφέραμε για 60 λεπτά, σε μια σειρά από καλές ευκαιρίες να σκοράρουμε και αυτό κράτησε τον αντίπαλο στο παιχνίδι. Και δυστυχώς στο τέλος ήρθε το γκολ από κάποιες γρήγορες αντεπιθέσεις. Στο 1ο ημίχρονο ήταν καλό αυτό που είδαμε με ευκαιρίες, αλλά πρέπει να τις κάνεις οπωσδήποτε και γκολ.

Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Ήξερα ότι είναι δύσκολο το έργο μου, το ξέρω ακόμη. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για να αλλάξουμε αυτό που είναι τώρα και στα προκριματικά του μουντιάλ να έχουμε καλό αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι ξέρουμε θα είναι διαφορετικό και με ένταση στην Τουρκία και ελπίζουμε να προσπαθήσουμε περισσότερο και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Θα αλλάξουμε πράγματα γιατί θέλω να δω όλα τα πρόσωπα. Σήμερα έλειψαν κάποιοι βασικοί, και θα έχουμε σίγουρα αλλαγές και σε πρόσωπα και τακτική.

Χάσαμε τον ρυθμό στο β ημίχρονο μετά το 60, «σφίχτηκε η ομάδα» και δεν μου άρεσε. Φάνηκε ένα μπλοκάρισμα ψυχολογικό στο τέλος επειδή δεν ήρθε το γκολ που προσπαθούσαμε να βάλουμε. Είναι ένα βήμα ότι κάναμε αυτές τις ευκαιρίες, που δεν κάναμε στο παρελθόν. Το επόμενο βήμα να τις μετατρέψουμε σε γκολ και να μην μας «ρίχνει» ψυχολογικά, όταν δεν τα καταφέρνουμε.

Δεν χαίρομαι για την ήττα αλλά δεν είμαι σοκαρισμένος. Δείχνει την δουλειά που έχουμε μπροστά μας ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν μπουν τα προκριματικά. Να είναι πιο σίγουρη η ομάδα για το εαυτό της, να μπορεί να παίξει και στο β ημίχρονο το ίδιο καλά με το πρώτο. Το πρόβλημα κυρίως είναι ψυχολογικό επειδή δεν βάλαμε το γκολ. Το ένιωθα στην γραμμή, που στεκόμουν, το μπλοκάρισμα των παικτών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ