ΣΠΟΡ

Αντιδράσεις έχουν πυροδοτήσει οι δηλώσεις Βασιλακόπουλου για την... Ξάνθη

Αντιδράσεις έχουν πυροδοτήσει οι δηλώσεις Βασιλακόπουλου για την... Ξάνθη
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την έντονη αντίδραση του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ευάγγελου Λαμπάκη προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Γιώργου Βασιλακόπουλου σχετικά με τον τελικό του Κυπέλλου στο μπάσκετ και τους φόβους περί εμπλοκής της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ξάνθη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", ο κ. Λαμπάκης δήλωσε "θιγμένος, πικραμένος και θυμωμένος ταυτόχρονα με κάποιους τύπους ανθρώπων των Αθηνών, οι οποίοι κατά καιρούς πετούν μια ανοησία, η οποία βέβαια μπορεί να δημιουργήσει και εθνικό κλονισμό" και πρόσθεσε:
"Αυτός ο άνθρωπος, θέλοντας να δικαιολογήσει μια απόφασή του, πήγε και δημιούργησε εθνικό θέμα, διότι εμείς εδώ στη Θράκη έχουμε δημιουργήσει αληθινά ένα μοντέλο συνύπαρξης απόλυτα ειρηνικής μεταξύ Ελλήνων χριστιανών και μουσουλμάνων που δεν υπάρχει παρόμοιο σε ποιοτική ένταση σε όλο τον κόσμο".

Ο κ. Λαμπάκης χαρακτήρισε "ανόητη" τη δήλωση του προέδρου της ΕΟΚ, "η οποία δημιουργεί εντάσεις σε μια περιοχή για την οποία κάναμε αγώνα να τη συνεφέρουμε και να τη φτάσουμε όπως τη φτάσαμε μαζί οι χριστιανοί και μουσουλμάνοι Έλληνες".

Τις δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου καταδικάζει με ανακοίνωσή της και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου -μεταξύ άλλων- καλείται ο πρόεδρος της ΕΟΚ "να ανακαλέσει άμεσα και να αναθεωρήσει τις απόψεις του".

"Η θρησκεία ουδέποτε υπήρξε στοιχείο διάκρισης των κατοίκων της πόλης, γεγονός που αποδεικνύεται από την αρμονική συνύπαρξης τους. Η Ξάνθη και οι αθλητές της είναι πάντα στην πρώτη γραμμή και έχουν αποδείξει ότι είναι σε θέση να φιλοξενήσουν σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις με μεγάλη επιτυχία", τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Έντονη ήταν και η αντίδραση του Βασίλη Τοροσίδη για τις δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου, σχετικά με την μουσουλμανική μειονότητα της Ξάνθης.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής της Roma, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αποδοκίμασε τις συγκεκριμένες δηλώσεις γράφοντας χαρακτηριστικά:

“Στον αθλητισμό, αλλά και γενικότερα δεν χωράνε τέτοιες ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ δηλώσεις, δεν μπορεί o οποιοσδήποτε να προσβάλλει βάναυσα ένα ολόκληρο τόπο και την θρησκευτική ελευθερία των ανθρώπων του... Στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Ξάνθη, τον τόπο που με γέννησε και με ανάθρεψε δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους με το θρήσκευμα, αλλά με την ΑΞΙΑ...
Καιρός να έρθουν καινούρια μυαλά...”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ