ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: στο Αλεξάνδρειο ο τελικός Άρη-Παναθηναϊκού Superfoods

Κύπελλο Ελλάδας: στο Αλεξάνδρειο ο τελικός Άρη-Παναθηναϊκού Superfoods
Eurokinissi/φώτο αρχείου

Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Αλεξάνδρειο (Nick Gallis Hall) θα διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου μπάσκετ μετά από την εισήγηση της Αστυνομίας, ότι η Λάρισα δεν μπορούσε να φιλοξενήσει το ματς του Παναθηναϊκού Superfoods με τον Άρη.

Από το πρωί είχε προκύψει και πάλι εμπλοκή με την "απόρριψη" της Λάρισας και τον Άρη να προτείνει εκ νέου την Ξάνθη. Η ΕΟΚ έκανε και νέα έκτακτη σύσκεψη ανάμεσα σε όλες τις πλευρές, με το ΟΑΚΑ να είναι η εναλλακτική επιλογή της προηγούμενης σύσκεψης. Ο Άρης όμως είχε εκ νέου τις ενστάσεις του και στο τραπέζι έπεσε ξανά και το Αλεξάνδρειο.

2640946


(Στο Αλεξάνδρειο ο τελικός του Κυπέλλου - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Η στάση του Παναθηναϊκό Superfoods ήταν η καταλυτική, καθώς αποδέχθηκε το αίτημα (δίχως ενστάσεις, επαναλαμβάνοντας την δήλωση, που είχε κάνει τις προηγούμενες ημέρες και αποδεχόταν τη Θεσσαλονίκη ή γήπεδο της Β. Ελλάδας για τον τελικό) και δεν τέθηκε πλέον θέμα κλήρωσης γηπέδων. Το μόνο πρόβλημα που προέκυπτε ήταν η ημερομηνία, αφού την ίδια ημέρα (Κυριακή 19/2) στην Τούμπα αγωνιζόταν ο ΠΑΟΚ με τη Βέροια για την Super League.

2640955


(Στο Αλεξάνδρειο Άρης και Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν το Κύπελλο - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Ο τελικός θα γίνει οριστικά το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου με ώρα έναρξης τις 17.00 και τηλεοπτική κάλυψη από τα κανάλια Novasports.

Η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Λίγο αργότερα την απόφαση για την έδρα του τελικού, χαιρέτησε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ζητώντας παράλληλα την στήριξη των οπαδών της ομάδας.

2620025


(Εξ αρχής στήριζε την διεξαγωγή τουν τελικού στη Β. Ελλάδα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

«Ο Παναθηναϊκός χαιρετίζει την απόφαση να διεξαχθεί ο τελικός στο ιστορικό γήπεδο της Θεσσαλονίκης. Είμαστε βέβαιοι ότι θα μας υποστηρίξουν Παναθηναϊκοί από όλη την Ελλάδα, ώστε να πανηγυρίσουμε το 6ο σερί Κύπελλο».

Το ευχαριστώ του Άρη

Η ΚΑΕ Άρης ευχαρίστησε με επίσημη ανακοίνωση του την ΚΑΕ Παναθηναϊκός αλλά και την ΕΟΚ για την επιλογή του Αλεξάνδρειου για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

"Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν στο να δοθεί λύση στο θέμα του τόπου διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος 2017. Την Αστυνομία, την Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός που συμφώνησε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας στο «Nick Galis Hall», κυρίως, όμως, την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης που επέδειξε παραδειγματική υπευθυνότητα, συνδράμοντας στην επιλογή αυτή. Και βεβαίως ευχαριστούμε την Πολιτεία για την γνήσια και ειλικρινή συμπαράστασή της στην διεξαγωγή του τελικού σε γήπεδο δικό της και δη στο στολίδι του Βορρά.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως εγκαινιάζεται μία νέα εποχή για τον ελληνικό αθλητισμό, που θα φέρει και πάλι τους φιλάθλους στα γήπεδα. Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. δεσμεύεται πως θα κάνει τα πάντα για έναν τελικό - διαφήμιση του ελληνικού μπάσκετ".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ