ΣΠΟΡ

Super League: Παρελθόν από τον Ολυμπιακό ο Γιάννης Μανιάτης

Super League: Παρελθόν από τον Ολυμπιακό ο Γιάννης Μανιάτης
Παρελθόν από τον Ολυμπιακό ο Γιάννης Μανιάτης EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Γιάννης Μανιάτης αποτελεί πλέον παρελθόν από την ομάδα, λύνοντας το συμβόλαιο του με τους πρωταθλητές Ελλάδας μετά από 6 χρόνια παρουσίας.

Ο Γιάννης Μανιάτης πήγε στον Ολυμπιακό την 1η Ιανουαρίου του 2011 από τον Πανιώνιο και γρήγορα έγινε βασικός, αρχικά στο δεξί άκρο και στη συνέχεια στα χαφ των ερυθρόλευκων, θέση που τον έφερε βασικό και στην εθνική ομάδα. Διετέλεσε αρχηγός του Ολυμπιακού φορώντας 152 φορές την ερυθρόλευκη φανέλα με 11 γκολ και 20 ασίστ. Στο Λιμάνι πανηγύρισε 6 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα.

2287718


(Οι δύο πρώην αρχηγοί του Ολυμπιακού Μιλιβόγιεβιτς (αρ) και Μανιάτης στην απονομή του 2015 - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Από πέρυσι ο Μανιάτης δεν υπολογιζόταν στον Ολυμπιακό και στο φινάλε της χειμερινής μετεγγραφικής περιόδου (Ιαν. 2016) πήγε δανεικός στη Σταντάρ Λιέγης, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Βελγίου. Παρότι αρχικά τα ρεπορτάζ ήθελαν τους Βέλγους να ενεργοποιούν τη ρήτρα αγοράς, τελικά αυτό δεν έγινε και ο Μανιάτης επέστρεψε στον Πειραιά.

2152081


(Ο Μανιάτης στον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Ch. L. - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)

Φάνηκε ότι με τον Βίκτορ θα έχει μια ακόμη ευκαιρία, όμως ο αποκλεισμός από την Μπερ Σεβά στο Champions League ήταν το κύκνειο άσμα του: έγινε αλλαγή στο "Γ. Καραϊσκάκης" από τον Μπουχαλάκη, αντικατέστησε τον Φιγκέιρας στο Ισραήλ και αυτή ήταν η τελευταία του εμφάνιση. Ο 30χρονος μέσος συμφώνησε να λάβει ως αποζημίωση τους μισθούς που του αναλογούσαν ως το καλοκαίρι κι έβαλε την υπογραφή στην λύση του συμβολαίου του. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας, ενώ ακολούθησε το μήνυμα του Γιάννη Μανιάτη στο Instagram.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Γιάννη Μανιάτη. Όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού του εύχεται προσωπική ευτυχία, υγεία και επιτυχίες στην συνέχεια της καριέρας του.

maniatis gia olympiaco


(Το μήνυμα του Μανιάτη - Πηγή: Instagram / @gmaniatis02)

Πλέον ο Μανιάτης θα πρέπει να αναζητήσει τον επόμενο προορισμό του στις αγορές, που παραμένουν ακόμη ανοιχτές ή να περιμένει έως το καλοκαίρι για την επόμενη ομάδα του, την στιγμή που ο Σκίμπε τον είχε κανονικά στις αποστολές της εθνικής ομάδας και είχε ζητήσει (κάτι που είχε γίνει δεκτό από τον Ολυμπιακό) να κάνει τουλάχιστον προπονήσεις με την ομάδα.

16697934


(Όλοι οι διεθνείς αγκαλιάζουν το Μανιάτη μετά το εκπληκτικό γκολ που έβαλε με την Αυστραλία το καλοκαίρι - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / JULIAN SMITH)

Ο 30χρονος παίκτης μπορεί να επιλέξει αυτή την στιγμή πρόταση από τα πρωταθλήματα σε Ουκρανία, Ρωσία, Ελβετία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία, Βουλγαρία, Σερβία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία ή να πάει εκτός Ευρώπης αφού ακόμη επιτρέπονται μετεγγραφές σε Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα, Βραζιλία, Η.Π.Α. και Αυστραλία.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ