ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: άνετο 4-0 του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα Τρ.

Κύπελλο Ελλάδας: άνετο 4-0 του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα Τρ.
"Βλέπει" ημιτελικό στο Κύπελλο ο Παναθηναϊκός EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Σε υγιεινό περίπατο εξελίχθηκε ο πρώτος προημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης, με το τελικό 4-0 να δίνει ουσιαστικά το εισιτήριο της πρόκρισης στην 4άδα.

Αποτελεσματικός και προσεκτικός στα πρώτα 45 λεπτά ο Παναθηναϊκός σκόραρε στις φάσεις που δημιούργησε στην εστία του Ντοναρούμα (5 τελικές, 4 εντός εστίας) και παράλληλα δεν άφησε τον Αστέρα να τον απειλήσει (ένα σουτ του Τσουκαλά άουτ), παρότι οι Αρκάδες είχαν κατοχή της μπάλας για αρκετή ώρα.

4042593


(Θέαμα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου στη Λεωφόρο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Το γρήγορο γκολ του Ρέις (πρώτο για τον Πορτογάλο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και συνολικά 3ο στην καριέρα του) στο 6 με σουτ, που κόντραρε και στον Δημούτσο (και «κρέμασε» το Ντοναρούμα) ήταν η βάση για το μεστό παιχνίδι των γηπεδούχων.

4042600


(3ο γκολ στην καριέρα του Ρέις - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Με υπομονή χτύπησαν και πάλι στην αδύναμη άμυνα του Αστέρα στο 32 με τον Κλωναρίδη (κάθετη του Ρέις στον Χουλτ, σέντρα του Σουηδού και απόκρουση του Ντοναρούμα στην πρώτη προβολή του Βιγιαφάνιες), που κινήθηκε ταχύτατα.

4042684


(Ο Κλωναρίδης πλασάρει το Ντοναρούμα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ενώ κανείς θα περίμενε αντίδραση από τον Αστέρα στο β μέρος, οι κινήσεις από τον πάγκο του Ελευθερόπουλου δεν άλλαξαν το παραμικρό, ενώ δεν διορθώθηκε και η αμυντική λειτουργία της ομάδας, με τον Παναθηναϊκό να σκοράρει 2 ακόμη φορές και να κάνει άλλες τουλάχιστον 8 φάσεις για γκολ, υποχρεώνοντας σε αποκρούσεις το Ντοναρούμα.

4042699


( Ο Βιγιαφάνιες σκοράρει - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Στο 61 η άμυνα του Αστέρα «κοιμήθηκε» σε φάουλ του Εμποκού και ο Βιγιαφάνιες δεν αστόχησε στο τετ α τετ με τον Ιταλό πορτιέρο, που στο 67 ανέτρεψε τον Εμποκού καθώς έμπαινε μόνος και αυτός στην πλάτη της άμυνας και με το πέναλτυ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

4042702


(Η ανατροπή του Εμποκού - EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Το παιχνίδι απλά έκλεισε με την αποβολή του στόπερ Γκάιντουτσικ στο 84, και ένα μακρινό σουτ του Ιωαννίδη στο δοκάρι του Βλαχοδήμου για τον Αστέρα, που διέψευσε και πάλι τις προσδοκίες (είχε και ένα κτύπημα φάουλ του Μάσα, που απόκρουσε ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού και συνολικά 5 τελικές) για κάτι καλύτερο και πλέον μοναδικός του στόχος απομένει να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στην βαθμολογία.

4042733


(σκορ πρόκρισης με το πέναλτυ του Εμποκού για τον Παναθηναϊκό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Κύπελλο Ελλάδας-προημιτελικά

α αγώνες

Τετάρτη 8/2

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 4-0 (6 Ρέις, 32 Κλωναρίδης, 61 Βιγιαφάνιες, 68 πεν. Εμποκού)
Ολυμπιακός-Ατρόμητος (19.30 – Cosmote Sport 1)

Πέμπτη 9/2

Πλατανιάς-ΑΕΚ (17:15 - Cosmote Sport 1)
Ξάνθη-ΠΑΟΚ (19:30 - Cosmote Sport 1)

Οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για το τριήμερο 28/2 - 2/3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ