ΣΠΟΡ

Basket Champions League: «βλέπουν» πρόκριση ΑΕΚ, Άρης, δύσκολα ο ΠΑΟΚ

Basket Champions League: «βλέπουν» πρόκριση ΑΕΚ, Άρης, δύσκολα ο ΠΑΟΚ
Το πανόραμα των πρώτων αγώνων των play off στο Basket Champions League EUROKINISSI / MOTION TEAM

ΑΕΚ και Άρης κρατούν την τύχη στα χέρια τους για πρόκριση στον β γύρο των play off (16) του Basket Champions League, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε στη Θεσσαλονίκη και θα πρέπει να πάει στο Βελιγράδι να κερδίσει με 3 πόντους την Παρτίζαν.

Εντός έδρας ήττα ο ΠΑΟΚ

Η Σερβική ομάδα έβγαλε την ποιότητα της στο παρκέ στην Πυλαία και προηγήθηκε ακόμη και με 10 πόντους μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη.

4043051


(Μικρή βοήθεια από τον Κλάντον πήρε ο ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Οι παίκτες του Μαρκόπουλου βγήκαν από τα αποδυτήρια με πείσμα και γύρισαν το ματς, όμως στο τελευταίο κομμάτι του ο Χάτσερ τιμώρησε την πρώην ομάδα του (πέρυσι ήταν στο Δικέφαλο) και με 27 πόντους οδήγησε τη Παρτίζαν στη νίκη με 74-76 (ο Μακ Φάντεν προσπάθησε μόνος στο τέλος με τρίποντα να το γυρίσει, αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει).

4043044


(Εκπληκτική εμφάνιση ο Χάτσερ (αρ) - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

(Δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά του αγώνα)

Καταπληκτική ήταν η ατμόσφαιρα στην κερκίδα με οπαδούς και των δύο ομάδων να τραγουδούν και να δίνουν ραντεβού στη ρεβάνς του Βελιγραδίου (22/2 19.30) για να δουν ποιος θα περάσει για να αντιμετωπίσει την Τενερίφη.

Νίκη στη Λιθουανία η ΑΕΚ

Μπορεί η ΑΕΚ να μην θάμπωσε με την απόδοσή της αλλά κατάφερε να φύγει με νίκη 78-77 από την έδρα της Γιουβέντους και με δεδομένο ότι η Λιθουανική ομάδα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο (παρότι δηλώνουν έτοιμοι για πρόκριση στο ΟΑΚΑ), λογικά θα «καθαρίσει» με την πρόκριση στη ρεβάνς της 21/2 (19.30).

Ντίξον με 15, ΜακΓκραθ με 14 και Σάκοτα με 13 πόντους οι πρώτοι σκόρερ της «Ένωσης», με τον αρχηγό να καθαρίζει το ματς με γκολ-φάουλ στα 12’’, με την Ένωση πάντως να θέλει πολύ καλύτερη απόδοση με τον επόμενο αντίπαλό της, που θα είναι η Μονακό.

(Δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά του αγώνα)

Σούπερ Άρης στο Αλεξάνδρειο

Πρώτος από όλους ο Άρης έκανε το μεγάλο βήμα πρόκρισης (την Τρίτη) διαλύοντας με 71-52 τη Στρασμπούρ και μόνον αν αυτοκτονήσει στη ρεβάνς (22/8 21.30) θα χάσει την πρόκριση, που θα τον φέρει αντίπαλο με την πολύ πιο δυνατή Βιλερμπάν.

Με όπλο τους την άμυνα και πρωταγωνιστές τους Κάμινγκς (21 πόντους), Γιάνκοβιτς (13) και Τζάκσον (9 πόντους και 8 ριμπάουντς), οι «κίτρινοι» πρόσφεραν και θέαμα και μοναδικό μελανό σημείο ήταν ο μυϊκός τραυματισμός του Γκόρντον (θα κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό Superfoods στις 18/2).

(Δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά του αγώνα)

4041973


(Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν τη νίκη - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ