Ξεκινά έρευνα για την τραγωδία σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Αγκόλα (vid)
Έρευνα για τις αιτίες που οδήγησαν στο ποδοπάτημα σε στάδιο της Αγκόλας, κατά το οποίο σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι, διέταξε ο πρόεδρος της χώρας, Χοσέ Εντουάρντο ντος Σάντος.
Επίσης, δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν εκατοντάδες φίλαθλοι εισέβαλαν ορμητικά στις πύλες του γηπέδου «4 Ιανουαρίου» στην πόλη Ουίγκ για να παρακολουθήσουν αγώνα μεταξύ τοπικών ομάδων.
Η αστυνομία φέρεται να προσπάθησε να εμποδίσει την είσοδο πολλών οπαδών, οι οποίοι όταν είδαν ότι ξεκινά ο αγώνας προσπάθησαν να εισέλθουν μαζικά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι θάνατοι να προκληθούν από ασφυξία.
«Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στις οικογένειες των θανόντων και έχω δώσει οδηγίες στην κυβέρνηση της Ουίγκ να δώσει οποιαδήποτε απαραίτητη βοήθεια στους τραυματίες και να παράλληλα ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβωθούν τις αιτίες του σοβαρού συμβάντος», τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος ντος Σάντος.
Ρωσία: Καταρρίφθηκαν 570 ουκρανικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:46
Θεσσαλονίκη: Οκτώ συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στον Δενδροπόταμο
09:35
Συνελήφθη influencer με μαντήλα στην Τουρκία - Η «επίμαχη» ανάρτησή της
09:26
«Τέλος» ο Δακτύλιος - Ελεύθερη κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας από αύριο Σάββατο
09:17