ΣΠΟΡ

Οπαδός της Μποταφόγκο σκοτώθηκε από πυρά πριν το ντέρμπυ

Οπαδός της Μποταφόγκο σκοτώθηκε από πυρά πριν το ντέρμπυ
Νεκρός οπαδός σε σοβαρά επεισόδια στο Μποταφόγκο-Φαμένγκο Reuters / Ricardo Moraes

Μια ακόμη ποδοσφαιρική τραγωδία χτύπησε το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, με οπαδό της Μποταφόγκο να πέφτει νεκρός από πυρά σε επεισόδια που έγιναν στο Ρίο πριν το ντέρμπυ με την Φλαμένγκο για το πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των βραζιλιάνικων ΜΜΕ (εφημερίδα Extra), ο 28χρονος Ντιέγκο Σίλβα ντος Σάντος έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς στο στήθος έξω από το γήπεδο Engenhao, καθώς έλαβαν χώρα επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς της Μποταφόγκο και της Φλαμένγκο, που αγωνίστηκαν για το ντέρμπυ του πρωταθλήματος.

2017 02 09T192055Z 1202592489 RC16766B2FB0 RTRMADP 3 BRAZIL PROTEST


(Οι ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας στο Ρίο έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών - Πηγή: Reuters / Ricardo Moraes)

extra newspaper


(Το εξώφυλλο της εφημερίδας Extra)

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο δράστης, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση των δυνάμεων καταστολής της Αστυνομίας, που χρησιμοποίησε δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες για να ελέγξει την κατάσταση.

Συνολικά 8 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Filho Municipal, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας και ανάμεσα τους ο άτυχος άνδρας. Τρεις ακόμη νοσηλεύονται και ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση (με πυροβολισμό στο κεφάλι σύμφωνα με το ρεπορτάζ), ενώ οι άλλοι τρεις πήραν εξιτήριο. Καμμία όμως άλλη λεπτομέρεια δεν έγινε γνωστή.

2017 02 09T192358Z 679486688 RC16E2E93200 RTRMADP 3 BRAZIL PROTEST


Σοβαρά επεισόδια έξω από το γήπεδο Ενζενιάο - Πηγή: Reuters / Ricardo Moraes)

Παρότι οι δύο ομάδες ζήτησαν την αναβολή του αγώνα, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και η Φλαμένγκο κέρδισε με 2-1.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ