ΣΠΟΡ

NBA: ο Ντουράντ αποθεώνει Αντετοκούνμπο

NBA: ο Ντουράντ αποθεώνει Αντετοκούνμπο
Εγκώμια Ντουράντ για τον Αντετοκούνμπο Reuters / Benny Sieu-USA TODAY Sports

Και ο σούπερ σταρ των Γουόριορς Κέβιν Ντουράντ υποκλίθηκε στο ταλέντο του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενόψει του All Star Game αναφέροντας ότι σε λίγα χρόνια ο Έλληνας παίκτης θα γίνει ένας από τους σημαντικότερους που έχουν περάσει στην ιστορία του αθλήματος.

Ο συνάδελφος Bill Simmons μίλησε με τον Ντουράντ - 8 φορές All Star, 6 φορές μέλος της καλύτερης 5άδας στο NBA, και MVP το 2014 - για το φαινόμενο Αντετοκούνμπο και τον αποθέωσε: "κοιτάξτε το Γιάννη, είναι "τρομακτικός". Είναι πιο αθλητικός από εμένα, πιο μακρύς από εμένα, είναι πιο γρήγορος και θα γίνει σίγουρα πιο δυνατός" ήταν τα πρώτα του λόγια για τον Έλληνα φόργουορντ.

2016 11 20T030426Z 1509607260 NOCID RTRMADP 3 NBA GOLDEN STATE WARRIORS AT MILWAUKEE BUCKS


(Αντετοκούνμπο εναντίον Κάρι - Πηγή: Reuters / Benny Sieu-USA TODAY Sports)

Ο Ντουράντ θυμήθηκε το πρώτο παιχνίδι, που αντιμετώπισε τον Greek Freak: "Είδα πόσο σκληρά έπαιξε την πρώτη του χρονιά και είπα ότι είναι εξαιρετικός. Πολλοί μου είχαν πει ότι μου μοιάζει στο στυλ και στον σωματότυπο, κάτι που δεν μπορούσα αρχικά να αντιληφθώ. Στο ματς που πάιξαμε στο Μιλγουόκι βγήκα για ζέσταμα και τον είδα να με παρατηρεί. Ένιωσα πολύ όμορφα που μπορούσα να επηρεάσω ένα νέο άνθρωπο με το παιχνίδι μου."

2016 11 20T042756Z 1767135713 NOCID RTRMADP 3 NBA GOLDEN STATE WARRIORS AT MILWAUKEE BUCKS


(Ο Αντετοκούνμπο εναντίον του Γκόλντεν Στέιτ - Πηγή: Reuters / Benny Sieu-USA TODAY Sports)

"Και είναι σημαντικό για εμένα να με έχει ένας παίκτης σαν πρότυπο και να εξελίσσεται όπως ο Γιάννης. Λατρεύω πλέον να τον βλέπω να αγωνίζεται, το απολαμβάνω πραγματικά. Όταν ξαναπαίξαμε είπα στον εαυτό μου, αυτός ο τύπος είναι πλέον επικίνδυνος".

"Και ξέρεις, αυτό έχει σημασία. Να έχεις αφήσει έναν "διάδοχο" όταν σταματήσεις το μπάσκετ. Να τον βλέπεις και να χαίρεσαι. Στα 30 του θα είναι σίγουρα ένας από τους σπουδαίοτερους αθλητές στην ιστορία του μπάσκετ και είμαι χαρούμενος για αυτόν ειλικρινά" ολοκλήρωσε τη συνέντευξή του ο Κέβιν Ντουράντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ