ΣΠΟΡ

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη από οπαδούς της Σάλκε (pics&vid)

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη από οπαδούς της Σάλκε (pics&vid)
Επεισόδια από οπαδούς της Σάλκε στην Θεσσαλονίκη EUROKINISSI / MOTION TEAM

Οι οπαδοί της Σάλκε που βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη έχουν αναστατώσει την πόλη δημιουργώντας εστίες έντασης και προκαλώντας ζημιές από το βράδυ της Τετάρτης, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ για τους 32 του Europa League.

Η αρχή έγινε τα ξημερώματα με μια ομάδα οπαδών της Σάλκε, που αφού μέθυσαν έκαναν επίθεση με πέτρες και μπουκάλια πιτέθηκαν με γυάλινα μπουκάλια και πέτρες εναντίον διμοιρίας της ΔΑΕΘ που βρισκόταν σε επιφυλακή στην πλατεία Δημοκρατίας. Οι άνδρες της Αστυνομίας τους απώθησαν και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν και σε μία σύλληψη.

4051294


(Η σπασμένη τζαμαρία στην καφετέρια στην Θεσσαλονίκη - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Ούτε όμως η ημέρα μοιάζει να ηρέμησε τους θερμοκέφαλους από τους 1500 Γερμανούς οπαδούς, που ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη, καθώς έσπασαν και μία καφετέρια στη Λεωφόρο Νίκης στην παραλία (καθ οδόν για τον Λευκό Πύργο, όπου στις 17.00 ήταν η ώρα συγκέντρωσης), με την είδηση να κάνει τον γύρο και των Γερμανικών ΜΜΕ.

Υπάρχουν μάλιστα καταγγελίες από τους καταστηματάρχες, ότι μαζί με τους Γερμανούς χούλιγκανς υπήρχε και ομάδα Σκοπιανών (οπαδοί της Βαρντάρ Σκοπίων έχουν δημοσιεύσει φώτο από το κέντρο της πόλης), που συμμετείχε στα επεισόδια, κάτι πάντως, που δεν επιβεβαιώνεται από τις Αρχές.

4051293


(Εικόνες από την επέλαση των χούλιγκανς της Σάλκε στην καφετέρια - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Από τα θραύσματα υπάρχει και ένας ελαφρά τραυματίας, ενώ τα μέτρα ασφαλείας έχουν γίνει ακόμη πιο αυστηρά, με τους οπαδούς της Σάλκε να μεταφέρονται συνοδεία Αστυνομικών στο γήπεδο της Τούμπας (σέντρα στις 22.05).

Στο μεταξύ, το μεσημέρι, άνδρας που βρισκόταν με παρέα οπαδών της Σάλκε στην πλατεία Αριστοτέλους προσήχθη για εξακρίβωση στοιχείων στο αστυνομικό τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι είχε προκλητική συμπεριφορά κι όταν έφτασαν επί τόπου αστυνομικοί για να τον ελέγξουν τούς δήλωσε ότι δεν έχει κάποιο έγγραφο μαζί του. Ακολούθως, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου κατόπιν εξακρίβωσης στοιχείων αφέθηκε ελεύθερος. Όπως ανακοινώθηκε, επρόκειτο για νεαρό υπήκοο της πΓΔΜ.

c0d91cd081729ab6a739dae7df508311 XL
salke1 copy
salke2 copy
salke3 copy

Στις κερκίδες της Τούμπας αναμένονται το βράδυ περί τους 1.500 φίλους των «βασιλικών μπλε» που θα πάρουν θέση στη Θύρα 8 του γηπέδου για να παρακολουθήσουν την πρώτη αναμέτρηση της ομάδας τους με το «Δικέφαλο του Βορρά» για την πρώτη φάση των νοκ-άουτ του Γιουρόπα Λιγκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ