ΣΠΟΡ

Europa League: επίθεση σε οπαδούς του Άγιαξ, τραυματίας φίλαθλος του ΑΠΟΕΛ

Europa League: επίθεση σε οπαδούς του Άγιαξ, τραυματίας φίλαθλος του ΑΠΟΕΛ
Πολωνοί Αστυνομικοί έξω από το καμμένο μπαρ της Βαρσοβίας ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MARCIN OBARA

Με επεισόδια σε Βαρσοβία και Μπιλμπάο ξεκίνησε η φάση των 32 του Europa League. Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε οπαδούς του Άγιαξ στην Πολωνία, βάζοντας φωτιά σε παμπ, ενώ στην χώρα των Βάσκων, χούλιγκανς επιτέθηκαν σε Κύπριους, με έναν οπαδό να μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Το βράδυ σε παμπ της Βαρσοβίας περίπου 50 οπαδοί του Άγιαξ διασκέδαζαν ενόψει του αγώνα με τη Λέγκια (22.05), όταν μια ομάδα κουκουλοφόρων, πιθανότατα χούλιγκανς της Λέγκια εισέβαλαν σε αυτό.

17640964


(Εικόνα έξω από το μπαρ στο οποίο επιτέθηκαν Πολωνοί χούλιγκανς και έβαλαν φωτιά - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MARCIN OBARA)

Πέταξαν πέτρες, καρέκλες και τραπέζια στους Ολλανδούς, όπως και καπνογόνα αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματίας. Οι Ολλανδοί οπαδοί κατήγγειλαν ότι οι μασκοφόροι είχαν μαζί τους βενζίνη και αυτοσχέδια τόξα και όπως φαίνεται στο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα, οι χούλιγκανς έβαλαν φωτιά εξωτερικά σε κάδους απορριμάτων και σκουπίδια ανάβοντας καπνογόνα

Στο Μπιλμπάο λίγο μετά τις 22.00 μια ομάδα 50 Βάσκων οπαδών επιτέθηκαν σε μια παρέα 15 Κύπριων φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ, που ήταν σε καφετέρια.

Η συμπλοκή κράτησε για λίγο και ένας φίλαθλος του ΑΠΟΕΛ κατέληξε στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι από μπουκάλι.

Η Αστυνομία επενέβη γρήγορα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν ισπανικά δημοσιεύματα και προσπάθησε να εντοπίσει την ομάδα των Ισπανών χούλιγκαν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, αφού αυτοί είχαν εξαφανιστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ