ΣΠΟΡ

«Δεν έχω μάθει να ζω με φόβο»: Η εξομολόγηση του Αντετοκούνμπο πριν το τζάμπολ του All Star Game

«Δεν έχω μάθει να ζω με φόβο»: Η εξομολόγηση του Αντετοκούνμπο πριν το τζάμπολ του All Star Game
Benny Sieu / USA TODAY Sports / Reuters

Λίγες ώρες πριν από την πρώτη του συμμετοχή στο All Star Game του NBA ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για την ζωή του στην Αμερική, τα χρήματα, τη δόξα και την οικογένεια του.

«Δεν με έκαναν διαφορετικό τα χρήματα και η επιτυχία», είπε σε συνέντευξή του στο Documento, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως είναι το ίδιο παιδί που έφυγε από τον Φιλαθλητικό για να κατακτήσει το όνειρο του NBA.

«Με απάλλαξαν όμως από το άγχος της επιβίωσης και ταυτόχρονα έδωσαν την ευκαιρία στα μικρότερα αδέλφια μου να αποκτήσουν κάτι που δεν είχαμε ποτέ εμείς», εξήγησε.

Η μετακόμισή του στις ΗΠΑ συνοδεύτηκε με πολύ δουλειά και προσπάθεια, αλλά – όπως υποστηρίζει – πιστεύει στην πειθαρχία.

«Τα τέσσερα τελευταία χρόνια η ζωή μου είναι προπονητήριο, σπίτι, αεροδρόμιο, αγώνας και πάλι από την αρχή! Πιστεύω στην πειθαρχία και στην αναγκαιότητα της ρουτίνας, ώστε να βγει αυτό το πολύ δύσκολο πρόγραμμα».

Ο 22χρονος μπασκετμπολίστας των Μιλγουόκι Μπακς παρότι βρέθηκε αντιμέτωπος με το άγνωστο, δεν «έχει μάθει να ζει με φόβο», «Σίγουρα τα πράγματα δεν ήταν πάντα τέλεια και ούτε θα γίνουν. Αλλά στο μπάσκετ, όπως και στη ζωή, όλα είναι δράση - αντίδραση. Δεν υπάρχει περιθώριο για παύση. Πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος να αντεπεξέλθεις».

Ερωτηθείς για τα πρότυπά του μίλησε για τον Θοδωρή Παπαλουκά και τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

«Παπαλουκάς και Διαμαντίδης διάβαζαν τόσο καλά το παιχνίδι, που βλέπουν 4 ή 5 πάσες μπροστά, ενώ εμείς από την τηλεόραση βλέπουμε το πολύ μία, ακόμα και χωρίς τους σφυγμούς του παιχνιδιού»

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Έτοιμος για το παρθενικό του All Star Game

NBA: Ροναλντίνιο και Αντετοκούνμπο φωτογραφήθηκαν μαζί στο All Star Game

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε... γκράφιτι στο πρώτο του γήπεδο (pics)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ