ΣΠΟΡ

Europa League: με νίκη 3-0 επί της Οσμανλίσπορ στους 16 ο Ολυμπιακός

Europa League: με νίκη 3-0 επί της Οσμανλίσπορ στους 16 ο Ολυμπιακός
Πανηγυρική πρόκριση του Ολυμπιακού μέσα στην Άγκυρα Reuters / Umit Bektas

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει μετά από 5 χρόνια (2012) στους 16 του Europa League με μια πειστική εμφάνιση στην Άγκυρα και νίκη 3-0 επί της Οσμανλίσπορ με τα γκολ του Ανσαριφάρντ (2) και του Ελιονούσι. Οι ερυθρόλευκοι θα είναι στην αυριανή κλήρωση και θα περιμένουν απόψε να μάθουν την οριστική σύνθεση των 16 που θα συνεχίσουν στην διοργάνωση.

Ίδια εικόνα με το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκης είχε το πρώτο 45λεπτο στην Άγκυρα με τον Ολυμπιακό μετά από ένα σουτ του Ντα Κόστα σε κόρνερ στο 3, να περιορίζεται στην προσπάθεια να κρατήσει μακριά από την εστία του Λεάλι τους παίκτες της Οσμανλίσπορ και τους Τούρκους να έχουν κατοχή και κάποια μακρινά σουτ.

4058961


(Προσπάθεια του Εντιαγέ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Μπαίνοντας στο 40 έγιναν οι δύο πιο σημαντικές φάσεις με τον Μποτία να προλαβαίνει με σωτήρια προβολή σουτ του Εντιαγέ και στη συνέχεια τον Γουεμπό να σουτάρει άουτ και στην επόμενη επίθεση, ο Φιγκέιρας να κάνει το γύρισμα παράλληλα με την εστία και το Νούμαν να διώχνει.

4059011


(Πρωταγωνιστής ο Φιγκέιρας στην καλύτερη φάση του α μέρους - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Ο Ανσαριφάρντ ήταν κινητικός αλλά δεν τροφοδοτήθηκε εντός περιοχής, περιοριζόμενος σε προσπάθειες από μακριά, ο Φορτούνης ήταν καλά κλεισμένος από 2 ή 3 παίκτες, ενώ η ερυθρόλευκη άμυνα βρέθηκε εκτεθειμένη λίγες φορές κυρίως από κάθετες μεταβιβάσεις.

4059024


(Από του σουτ του Ελιονούσι το κόρνερ, που έφερε το γκολ του Ολυμπιακού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Το ημίχρονο του Ανσαριφάρντ

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ του Ανσαριφάρντ στο 46 και κοντινή προβολή, από κόρνερ του Σεμπά (μετά από κεφαλιά πάσα του Μποτία), που προήλθε από το σουτ του Ελιονούσι μέσα στην περιοχή, που πρόλαβε να βάλει προβολή ο Νούμαν.

4059021


(Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ πανγυρίζει το γκολ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Ο Ολυμπιακός κυνήγησε το 2ο γκολ όσο η Τουρκική ομάδα προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της, χτυπώντας σε γρήγορες πια αντεπιθέσεις και ο Κασεμάρσκας σταμάτησε σουτ του Ελιονούσι στο 52.

Δύο λεπτά μετά ήταν η ώρα του Λεάλι να βγάλει εντυπωσιακά σουτ του Ρεγκατέν κρατώντας το 0-1, ενώ στο 63 ο Εντιαγέ βγήκε στην πλάτη των στόπερ αλλά το σουτ πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός βρήκε χώρους και αφού ο Σεμπά στο 66 σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση, στο 70 ο Ανδρούτσος (μόλις είχε μπει αλλαγή) κινήθηκε εξαιρετικά μέσα στην περιοχή και γύρισε στον Ελιονούσι, που με κεφαλιά στην κενή εστία έγραψε το 0-2 «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την παρουσία του στους 16.

4059082


(Ο Ελιονούσι σκοράρει με κεφαλιά από το γύρισμα του Ανδρούτσου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν απογοητευμένοι (ακόμη και ένα τετ α τετ του Γουεμπό με τον Λεάλι στο 85 σταμάτησε εντυπωσιακά ο Ιταλός) ενώ ο Ολυμπιακός πέτυχε και 3ο γκολ με τον Ανσαριφάρντ (και ενώ ο Λιθουανός γκολκίπερ τον είχε σταματήσει λίγο πριν με σύμμαχο την τύχη από τα 2 μέτρα).

4059075


(Δύο γκολ για τον μεγάλο πρωταγωνιστή του Ολυμπιακού Καρίμ Ανσαριφάρντ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Η 11άδα του Ολυμπιακού: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Σισοκό, Ρέτσος, Μαρτίνς (65 Ανδρούτσος), Φορτούνης (86 Ρομαό), Ελιονούσι (81 Μανθάτης), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

Εκτός από τις αποδοκιμασίες δεν υπήρξε κάποιο παρατράγουδο στην υποδοχή του Ολυμπιακού από τους οπαδούς της Οσμανλίσπορ, που είχαν αναρτήσει και ένα πανό, που ανέγραφε, «ας κερδίσει η φιλία γείτονα».

4059007


(Το πανό των Τούρκων φιλάθλων στα Ελληνικά και στα Αγγλικά - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Την ώρα του πανηγυρισμού των γκολ από τον Μπέντο και τους αναπληρωματικούς έπεσαν κάποια αντικείμενα προς την πλευρά των ερυθρόλευκων.

4059054


(Οι πανηγυρισμοί των παικτών του Ολυμπιακού για το πρώτο γκολ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Η κλήρωση θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 14.00 (ω.Ελ.) και ήδη στην κληρωτίδα είναι εκτός από τον Ολυμπιακό, η Μάντσεστερ Γ., η Σάλκε και η Κράσνονταρ. Δεν υπάρχουν γκρουπ δυναμικότητας και τα ματς θα γίνουν 9 και 16 Μαρτίου. Ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί και πάλι στους 16 της διοργάνωσης το 2012, όταν αποκλείστηκε από την Μέταλιστ στο Καραϊσκάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ