ΣΠΟΡ

NBA: νίκη των πρωταθλητών Καβς επί των Μπακς του Αντετοκούνμπο

NBA: νίκη των πρωταθλητών Καβς επί των Μπακς του Αντετοκούνμπο
Η μονομαχία Αντετοκούνμπο-Λεμπρόν Τζέιμς Reuters / Ken Blaze-USA TODAY Sports

Αυτή την φορά ο Γιαννης Αντετοκούνμπο δεν μπόρεσε να κάνει σπουδαίο παιχνίδι επιθετικά απέναντι στους πρωταθλητές Καβαλίερς, που κέρδισαν 102-95 και περιορίστηκε στην "βρώμικη δουλειά" στο παρκέ. Παρόλα αυτά το Μιλγουόκι έδειξε χαρακτήρα και διεκδίκησε το παιχνίδι μέχρι τέλους, 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στα ντέρμπυ με τους "μεγάλους" του NBA είχε πετύχει να κάνει σπουδαίες εμφανίσεις, όμως τα ξημερώματα στο Κλίβελαντ ένιωσε για πρώτη φορά πόσο πολύ τον υπολογίζουν οι αντίπαλοι του, προσαρμόζοντας τις άμυνες τους επάνω του. Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης φάνηκε και ότι ο Giannis δεν ήταν καλά , είχε όμως την αθλητική ευστροφία να μην εκβιάσει προσπάθειες, αλλά να επικεντρωθεί σε όλες τις άλλες δουλειές στο γήπεδο.

2017 02 28T024755Z 1001708530 NOCID RTRMADP 3 NBA MILWAUKEE BUCKS AT CLEVELAND CAVALIERS


(Διπλό μαρκάρισμα σε όλο το ματς οι Καβς στον Αντετοκούνμπο - Πηγή: Reuters / Ken Blaze-USA TODAY Sports)

Ιδιαίτερα στην άμυνα, όπου πολλές φορές έπαιζε ακόμη και σέντερ (!) ολοκληρώνοντας έτσι το ματς με 9 πόντους, αλλά 7 ριμπάουντς, 8 ασσίστς και 1 κόψιμο. Και ο ίδιος πάντως ήταν διστακτικός στα σουτ που έκανε (4/13 χάνοντας και δύο 3π., αλλά και 1/4 β.), αφού οι Καβς έκλειναν τους διαδρόμους για τα περίφημα μπασίματά του.

2017 02 28T023500Z 1259988056 NOCID RTRMADP 3 NBA MILWAUKEE BUCKS AT CLEVELAND CAVALIERS


(Μεγάλη προσπάθεια στην άμυνα ο Αντετοκούνμπο - Πηγή: Reuters / Ken Blaze-USA TODAY Sports)

Ακόμη και έτσι οι Μπακς ήταν ανταγωνιστικοί, κλείνοντας και τις τρεις πρώτες περιόδους πίσω μόνον 2 πόντους (ενώ για μεγάλο διάστημα ήταν και μπροστά στο σκορ) και μόνον στο τελευταίο τρίλεπτο μπόρεσαν οι πρωταθλητές να ξεφύγουν για λίγο με 10 πόντους. Σε όλα τα κρίσιμα πάντως σημεία Λεμπρόν Τζέιμς (24 πόντους, 10 ριμπ και 6 ασσίστ στην επιστροφή του μετά την ίωση) και Κάιρι Ίρβινγκ (25 π., 9 ασσ.) έβρισκαν το καλάθι, ενώ σπουδαία δουλειά έκαναν από τον πάγκο ο Ντέρικ Γουίλιαμς (14 π.) και ο Κάιλ Κόρβερ (13 π.).

Οι Μπακς είδαν τον ρούκι Μπρόγκτον να έχει 20 πόντους, αλλά έχασαν πιθανότατα και τον Μπίσλι, που αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο. Παρέμειναν στην 10η θέση της Ανατολής με 26-32 και επόμενος αγώνας τους ξημερώματα Πέμπτης (03.00) με το Ντένβερ στην έδρα τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ