ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: 4άδα με άνετη νίκη της ΑΕΚ επί του Πλατανιά

Κύπελλο Ελλάδας: 4άδα με άνετη νίκη της ΑΕΚ επί του Πλατανιά
Πρόκριση της ΑΕΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Πιο εύκολα από ό,τι θα περίμενε, η ΑΕΚ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, νικώντας 3-0 τον Πλατανιά, που όμως έπαιζε με δέκα παίκτες από το 12ο λεπτό, λόγω της αποβολής του Μπανανά στην φάση του πρώτου γκολ του Δικέφαλου (φάση για την οποία διαμαρτύρεται ο Πλατανιάς).

Το ματς ξεκίνησε με μια ατυχία της ΑΕΚ, αφού λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα έχασε τον Τσιγκρίνσκι, που έπεσε στο έδαφος και χτύπησε στο χέρι του (κάταγμα).

4064788


(Μόλις στο 2ο λεπτό τραυματίστηκε ο Τσιγκρίνσκι - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Η καθοριστική φάση του παιχνιδιού έγινε στο 12, όταν ο Μπανανά στην προσπάθειά του να ανακόψει τον Μάνταλο δεν ήταν επιτυχημένη με τον Σιδηρόπουλο να καταλογίζει πέναλτυ της ΑΕΚ (σε μια πολύ δύσκολη φάση).

4064912


(Το μαρκάρισμα του Μπανανά στον Μάνταλο - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Όμως έβγαλε και κόκκινη κάρτα στον Αφρικανό στόπερ, με τους Χανιώτες να διαμαρτύρονται ότι είναι λανθασμένη απόφαση (έβγαλε και ανακοίνωση), σύμφωνα με την τροποποίηση του κανονισμού (αποβολή πλέον υπάρχει μόνον όταν η παράβαση είναι κράτημα, τράβηγμα ή σπρώξιμο ή o παραβάτης παίκτης δεν προσπαθεί να παίξει τη μπάλα ή δεν υπάρχει πιθανότητα για τον παίκτη να κάνει ένα μαρκάρισμα για τη μπάλα ή η παράβαση είναι μια από τις οποίες τιμωρείται με κόκκινη κάρτα οπουδήποτε αυτή συμβεί στον αγωνιστικό χώρο (πχ σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι, βίαιη επαφή κλπ ...).

4064915


(Η λανθασμένη αποβολή του Μπανανά - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Χριστοδουλόπουλος ευστόχησε, ενώ ο Πλατανιάς με 10 παίκτες δεν είχε πολλά να κάνει, από το να προσπαθεί με αντεπιθέσεις του ορεξάτου Γιακουμάκη (που αποθεώθηκε από το κοινό της ΑΕΚ στην αλλαγή του στο β μέρος, καθώς ο Δικέφαλος τον έχει αποκτήσει).

4064835


(Ο Χριστοδουλόπουλος έχει μόλις σκοράρει - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Φτάνοντας στο ημίωρο ο Μάνταλος βρήκε τον Αραούχο μέσα στην περιοχή και αυτός από πλάγια θέση γύρισε και εκτέλεσε στην απέναντι γωνία τον Κοκκαλά, «τελειώνοντας» με το 2-0 και το όποιο θέμα πρόκρισης.

4064859


(Ο Αραούχο εκτελεί εξαιρετικά για το 2ο γκολ της ΑΕΚ - EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Στο β μέρος σκόραρε και ο Γιόχανσον με ατομική ενέργεια και τελείωμα από το ύψος του πέναλτυ για το τελικό 3-0, ενώ θα μπορούσε να σκοράρει και 2ο προσωπικό γκολ στο 66, αλλά η κεφαλιά του, μόνος με το άδειο τέρμα, σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

4064964


(Ο Γιόχανσον εκτελεί για το 3-0 - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να βάλει και άλλα γκολ στο δεύτερο 45λεπτο, αλλά ο τερματοφύλακας του Πλατανιά σταμάτησε εντυπωσιακά προσπάθειες του Αραούχο, του Χριστοδουλόπουλου και του Αλμέιδα, ενώ και άλλες προσπάθειες των παικτών του Χιμένεθ κατέληξαν εκτός εστίας.

4064976


(Στους 4 του Κυπέλλου και η ΑΕΚ - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Μετά τον Παναθηναϊκό, που κέρδισε νωρίτερα στην Τρίπολη τον Αστέρα, η ΑΕΚ προκρίθηκε και αυτή στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κύπελλο Ελλάδας-προημιτελικά (β αγώνες)

Τετάρτη 1/3

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-1 (0-4 α αγώνας)
ΑΕΚ-Πλατανιάς 3-0 (13 πεν. Χριστοδουλόπουλος, 28 Αραούχο, 59 Γιόχανσον) (0-0)

Πέμπτη 2/3

ΠΑΟΚ-Ξάνθη (17.15, 2-1)
Ατρόμητος-Ολυμπιακός (19.30, 0-0)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ