ΣΠΟΡ

Basket Champions League: χωρίς ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τα προημιτελικά

Basket Champions League: χωρίς ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τα προημιτελικά
Αποκλείστηκαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ EUROKINISSI / MOTION TEAM

Μετά τον αποκλεισμό του Άρη, ούτε η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση και έχασαν καθαρά από τους αντιπάλους τους, Μονακό και Τενερίφη και αποκλείστηκαν από τα προημιτελικά του Basket Champions League

Ανέτοιμη στο Μονακό

Η ΑΕΚ δεν είχε καθόλου απαντήσεις στο γρήγορο παιχνίδι της αθλητικής περιφέρειας της Μονακό και γρήγορα έχασε επαφή στο σκορ (έγινε διψήφια στο φινάλε του 10λεπτου) δεχόμενη 30 πόντους.

4064158


(Δίκαιη η πρόκριση της Μονακό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Η είσοδος του Ελονού και κυρίως του Λαρεντζάκη σε σχήμα με 3 κοντούς και η διάθεση για άμυνα από τους παίκτες του Ζντόβτς άλλαξε την εικόνα του ματς με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει σε 36-36 πριν πάρει πάλι προβάδισμα η Μονακό για το ημίχρονο στο τελευταίο 4λεπτο.

Η ΑΕΚ όμως δεν μπόρεσε και πάλι στο ξεκίνημα του β μέρους να βρει λύσεις στο αθλητικό παιχνίδι της Μονακό, που μπόρεσε και ξέφυγε με 15 πόντους (61-46) αναγκάζοντας τον Δικέφαλο να κυνηγά πάλι να μειώσει.

4064029


(Απίστευτη αντίδραση και αποβολή του Ζντοβντς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Μάλιστα αναγκάστηκε να το κάνει στα τελευταία 13 λεπτά χωρίς τον Γιούρι Ζντοβντς, που μπήκε στο γήπεδο (!) για να διαμαρτυρηθεί έξαλλος για ένα φάουλ, που χρεώθηκε μάλλον λανθασμένα στον Μαυροειδή. Ο Σλοβένος τεχνικός αποβλήθηκε για την απαράδεκτη αντίδραση του (προκάλεσε το γέλιο του πρίγκηπα Αλβέρτου και του ιδιοκτήτη της Μονακό Ντμίτρι Ριμπόλόβλεφ, ενώ στο φινάλε αποδοκιμάστηκε έντονα από τους 500 οπαδούς της ΑΕΚ, που ενίσχυσαν την προσπάθεια της ομάδας) και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έμεινε στον πάγκο.

Όσο και αν προσπάθησε, η ΑΕΚ δεν ξαναμπήκε ουσιαστικά ποτέ ξανά στο ματς.

Τα 10λεπτα: 30-19, 47-40 (17-21), 75-61 (28-21), 95-87 (20-26)

(Δείτε εδώ όλα τα στατιστικά)

Το ματς τελείωσε νωρίς στην Ισπανία

Στην Ισπανία Τενερίφη και ΠΑΟΚ εμφανίστηκαν πολύ νευρικοί και άστοχοι στο ξεκίνημα, ενώ ο Δικέφαλος είδε στο ξεκίνημα του β δεκαλέπτου τον Κλάντον να βγαίνει κουτσαίνοντας. Μόλις οι Ισπανοί βρήκαν και το μακρινό σουτ, την ώρα που ο ΠΑΟΚ έβαλε μόλις 6 πόντους, άνοιξαν γρήγορα την διαφορά, πηγαίνοντας με +21 στα αποδυτήρια και ουσιαστικά την πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι απογοητευτικός και άστοχος (κάτω από 20% σε δίποντα και τρίποντα) και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +31 (47-16) με την Ισπανική ομάδα να σκέφτεται πλέον την κλήρωση των προημιτελικών.

Κατεβάζοντας ρυθμό η Τενερίφη, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μαζέψει λίγο τη διαφορά, αλλά ο στόχος είχε χαθεί. Οι άνθρωποι του Δικέφαλου πάντως είχαν παράπονα για τα σφυρίγματα στο πρώτο ημίχρονο και τα δυσανάλογα φάουλ, που είχαν καταλογίσει στις ομάδες.

Τα 10λεπτα: 15-10, 37-16 (22-6), 62-41 (25-25), 80-54 (18-13)

(Δείτε εδώ όλα τα στατιστικά)

Στα άλλα ματς η Νεπτούνας κέρδισε 58-52 την Λούντβιγκσμπουργκ, αλλά η Γερμανική ομάδα προκρίθηκε με το +11 της νίκης της στο πρώτο ματς. Στον Τουρκικό εμφύλιο η Καρσίγιακα κέρδισε και στην έδρα της Μπεσίκτας με 96-85 (75-70 το ματς στην έδρα της) και πήρε το εισιτήριο. Και στην ιταλική μονομαχία η φιλοξενούμενη έφυγε με την πρόκριση, αφού η Βενέτσια κέρδισε για 2η φορά την Αβελλίνο με 68-72 (μετά το 53-49 του α αγώνα).

Στους 8 έχουν προκριθεί ακόμη η Μπάνβιτ, η Σάσαρι και η Βιλερμπάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ