ΣΠΟΡ

Παρελθόν από την ΚΑΕ ΑΕΚ ο Γιούρι Ζντοβτς

Παρελθόν από την ΚΑΕ ΑΕΚ ο Γιούρι Ζντοβτς
"Διαζύγιο" ΑΕΚ-Γιούρι Ζντοβτς EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε σήμερα τη λύση της συνεργασίας με τον Σλοβένο τεχνικό Γιούρι Ζντοβτς, λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό από την Μονακό στους 16 του Basket Champions League και κυρίως το επεισόδιο που δημιούργησε ο προπονητής.

Η παρουσία της ομάδας στο F4 της ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν ο 2ος στόχος της χρονιάς που χάθηκε, μετά τον αποκλεισμό της ΑΕΚ και από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Κυρίως όμως ήταν ο εκρηκτικός χαρακτήρας του Γιούρι Ζντοβτς, που είχε ουκ ολίγα επεισόδια με παίκτες του το διάστημα που βρισκόταν στον πάγκο της ΑΕΚ.

17173103


(Τέλος από την ΑΕΚ ο Ζντοβτς - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ)

Όμως η ενέργεια του να μπει στο γήπεδο και να έρθει σχεδόν στα χέρια με τους διαιτητές της αναμέτρησης με τη Μονακό για ένα φάουλ, επειδή θεώρησε ότι αδίκησαν την ομάδα του, ήταν ουσιαστικά και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι καθώς εξέθεσε διεθνώς τη δημόσια εικόνα του συλλόγου.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Μάκης Αγγελόπουλος, που στήριξε το καλοκαίρι τον Σλοβένο και θέλησε να του δώσει μια ευκαιρία να ετοιμάσει εκείνος την ομάδα (διαδέχθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 τον Ντράγκαν Σάκοτα) εκτιμώντας ότι η ομάδα τερμάτισε 3η στα play off πέρυσι είχε συνάντηση χθες (10/3) με τον Ζντοβτς, ανακοινώνοντάς του τις προθέσεις του για λύση του συμβολαίου του.

4010017


(Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος στήριξε το καλοκαίρι τον Ζντοβτς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Ο Σλοβένος τεχνικός ζήτησε λίγο χρόνο μέχρι να σκεφτεί την πρόταση που του κατατέθηκε, πήγε κανονικά στην χθεσινή προπόνηση, και τελικά απάντησε σήμερα, αποδεχόμενος την πρόταση της ΑΕΚ για λύση του συμβολαίου του με κοινή συναίνεση.

Την θέση του στον πάγκο της ομάδας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Δευτέρα (13/3) αναμένεται να πάρει ο άμεσος βοηθός του, Σωτήρης Μανωλόπουλος. χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα γνωστό αν θα είναι και αυτός που θα ολοκληρώσει την χρονιά ως πρώτος προπονητής.

4014914


(Ο βοηθός του Ζντοβτς Σωτήρης Μανωλόπουλος (δ) θα κοουτσάρει την ομάδα στο ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ