ΣΠΟΡ

NCAA: Πρωταγωνιστής ο Έλληνας Ντόρσεϊ με το Όρεγκον στο Final 4 (vid)

NCAA: Πρωταγωνιστής ο Έλληνας Ντόρσεϊ με το Όρεγκον στο Final 4 (vid)
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ (5) στον ημιτελικό της περιφέρειας με το Μίτσιγκαν Reuters / Denny Medley-USA TODAY Sports

Στο Όρεγκον πανηγυρίζουν την πρόκριση του Πανεπιστημίου στο Final 4 του NCAA από το 1939 με πρωταγωνιστή το διεθνή Έλληνα γκαρντ Τάιλερ Ντόρσεϊ. Το δίημερο 1-3 Απριλίου ολοκληρώνεται η March Madness με τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό στο Φοίνιξ.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι το κεντρικό πρόσωπο στις "πάπιες" και μαζί με τον φόργουορντ Τζόρνταν Μπελ και τον σέντερ Κρις Μπούσερ φιλοδοξούν να οδηγήσουν την ομάδα τους στον τελικό του NCAA μετά από το 1939. Τότε είχαν κατακτήσει και το τρόπαιο και η επιστροφή τους έχει προκαλέσει φρενίτιδα στην Πολιτεία. Ετοίμασαν μάλιστα και ένα σχετικό βίντεο με τα πανηγύρια για την πρόκριση.

2017 03 26T031346Z 1770214439 NOCID RTRMADP 3 NCAA BASKETBALL NCAA TOURNAMENT MIDWEST REGIONAL KANSAS VS OREGON


(Τρελλό πανηγύρι για την πρόκριση του Όργεκον στο Final 4 του NCAA - Πηγή: Reuters / Denny Medley-USA TODAY Sports)

Ντόρσεϊ ο "εκτελεστής"

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι ο κομβικός παίκτης για το Όρεγκον. Στον δρόμο για το Final 4 είχε 7 ματς με 20+ πόντους. Ο μέσος όρος του είναι στους 23,6 πόντους και το ποσοστό ευστοχίας του κοντά στο 65%. Κυρίως όμως είναι το "κρύο αίμα" πουν διαθέτει να σουτάρει σε καθοριστικές στιγμές των παιχνιδιών.

2017 03 17T183457Z 1647808087 NOCID RTRMADP 3 NCAA BASKETBALL NCAA TOURNAMENT FIRST ROUND OREGON VS IONA


(Ο Ντόρσεϊ σκοράρει κόντρα στο Iona - Πηγή: Reuters / Kelley L Cox-USA TODAY Sports)

Πέρυσι ο Ντόρσεϊ πριν έρθει στην Ελλάδα για να ενταχθεί την προετοιμασία για το προ-Ολυμπιακό τουρνουά είχε θέσει υποψηφιότητα για το ντραφτ του NBA για να τεστάρει τις δυνάμεις του (χωρίς μάλιστα να βάλει μάνατζερ) και να αποσυρθεί στη συνέχεια. Αυτό το καλοκαίρι δεν αποκλείεται να επιστρέψει και να ακολουθήσει τα χνάρια του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο NBA. Εκπροσωπώντας και αυτός την Ελλάδα, κάτι που φροντίζει να θυμίζει σε κάθε του ανάρτηση (η μητέρα του είναι Ελληνίδα).

Κόντρα στο μεγάλο φαβορί

Το έργο του βέβαια στον β ημιτελικό του NCAA θα είναι πολύ δύσκολο. Απέναντι του θα είναι το φημισμένο Πανεπιστήμιο του Μάικλ Τζόρνταν, το Νορθ Καρολάινα: αυτή θα είναι η 20η συμμετοχή του σε Final 4, αριθμός ρεκόρ (στις 17 παρουσίες είναι το Κεντάκι και το UCLA).

Η πρόκριση με το καλάθι του Μέι σχεδόν με την εκπνοή και ενώ το Κεντάκι είχε ισοφαρίσει με τρίποντο σε 73-73 έκοψε την ανάσα σε όσους παρακολουθούσαν τον αγώνα. Μια δραματική πρόκριση, που προκάλεσε το κλάμα των παικτών του Κεντάκι στα αποδυτήρια.

Οι πρωτάρηδες του Final 4

Στον άλλο ημιτελικό θα δώσουν το παρόν δύο ομάδες, που φτάνουν για πρώτη φορά τόσο μακριά. Το Γκονζάγκα θα αντιμετωπίσει το Σάουθ Καρολάινα.

Το Γκονζάγκα ήταν η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της νικώντας εύκολα 83-59 το Xavier, ενώ στον τελικό της East Regional το Σάουθ Καρολάινα επιβλήθηκε 77-70 της Φλόριντα.

Πάντως το Νορθ Καρολάινα εμφανίζεται αποφασισμένο για τη μεγάλη ρεβάνς: πέρυσι απέκλεισε στον ημιτελικό το Σίρακιους, αλλά έχασε από το αουτσάιντερ, τις Αγριόγατες του Βιλανόβα με 77-74.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ