ΣΠΟΡ

ΠΚ 2018: Βραζιλιάνος διαιτητής πίσω από την τιμωρία του Μέσι

ΠΚ 2018: Βραζιλιάνος διαιτητής πίσω από την τιμωρία του Μέσι
Να εκτίσει την ποινή των 4 αγώνιστικών και στα φιλικά παιχνίδια της εθνικής Αργεντινής θα προσπαθήσει να πετύχει ο Μέσι Reuters / Marcos Brindicci

Ξεσηκωμός επικρατεί στην Αργεντινή για την τιμωρία 4 αγωνιστικών του Μέσι για εξύβριση του βοηθού στον αγώνα με τη Χιλή, στα πλαίσια των προκριματικών του Μουντιάλ του 2018. Ο Τύπος της χώρας αποκαλύπτει "Βραζιλιάνικο δάκτυλο" πίσω από την τιμωρία.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα καταγγέλλει η έγκριτη Ole, ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών της Conmebol, Βραζιλιάνος Ουίλσον Σενέμε, είναι αυτός που έστειλε το επίμαχο βίντεο στην παγκόσμια ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ζήτησε από διαιτητές και παρατηρητή να αλλάξουν την έκθεσή τους.

2017 03 23T230704Z 621105059 RC1737B51C90 RTRMADP 3 SOCCER WORLDCUP ARG CHL


(Με συμπληρωματική έκθεση τιμωρήθηκε ο Μέσι - Πηγή: Reuters / Marcos Brindicci)

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδας κανείς από τους Βραζιλιάνους που διεύθυναν τον αγώνα - Σάντρο Ρίσι (διαιτητής), Έμερσον Αουγκούστο ντε Καρβάλιο (βοηθός), Μαρσέλο Βαν Γκάσε (βοηθός) και Ντέουσον Φερνάντε Φρέιτας ντα Σίλβα (τέταρτος) - δεν ανέφερε αρχικά στο φύλλο αγώνα το παραμικρό για προσβολές και ύβρεις είτε από τον Λιονέλ Μέσι, είτε από κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή. Επίσης ο Ουρουγουανός παρατηρητής και παλαιός διεθνής διαιτητής Χόρχε Λαριόντα δεν έγραψε κάτι στην έκθεσή του.

Ο Ουίλσον Σενέμε, ήταν αυτός που κάλεσε τον Λαριόντα για να του μεταφέρει τι έγινε καθώς το θέμα πήρε διαστάσεις στον Τύπο, με την δημοσιοποίηση του βίντεο. Τον ενημέρωσε ότι θα έστελνε ο ίδιος το απόσπασμα στη FIFA και του ζήτησε να το προσθέσει στη δική του έκθεση.

Επιπλέον ο Βραζιλιάνος βοηθός υποστήριξε στους αρμόδιους της FIFA ότι εκείνη την ώρα δεν κατάλαβε κάτι και αργότερα, όταν είδε στην τηλεόραση το βίντεο κατανόησε τις ύβρεις.

Ποινή και για τα φιλικά θέλουν στην Αργεντινή

Η FIFA ήταν ξεκάθαρη ότι η ποινή αφορά τα επίσημα παιχνίδια της εθνικής Αργεντινής, όμως στην AFA (Ομοσπονδία της χώρας) έχουν αντίθετη άποψη. Μάλιστα πρόκειται να καταθέσουν έφεση ακριβώς για αυτόν το λόγο, ζητώντας να προσμετρηθούν και τα δύο επίσημα καλοκαιρινά φιλικά της εθνικής Αργεντινής, που ήδη έχουν ενταχθεί στο καλεντάρι της FIFA (με Αυστραλία το ένα και άγνωστο προς το παρόν αντίπαλο το δεύτερο).

Αν πετύχουν κάτι τέτοιο, τότε ο Μέσι θα λείψει από την αποψινή αναμέτρηση με τη Βολιβία και το ματς με την Ουρουγουάη (31/8) αλλά θα είναι διαθέσιμος στα 3 τελευταία και πιο κρίσιμα για την πρόκριση (Βενεζουέλα (εντός 5/9), Περού (εντός 5/10) και Εκουαδόρ (εκτός 10/10)).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ