ΣΠΟΡ

Διάσημη τενίστρια εξομολογείται: «Ελπίζω να πεθάνεις αργά αλλά βασανιστικά»

Διάσημη τενίστρια εξομολογείται: «Ελπίζω να πεθάνεις αργά αλλά βασανιστικά»
CNNi

Η τενίστρια Νικόλ Γκιμπς ήταν 17 ετών όταν ξεκίνησε να ανεβαίνει στην παγκόσμια κατάταξη νέων του αθλήματος της. Ήταν 17 ετών όμως κι όταν ξεκίνησαν και οι απειλές κατά της ζωής της.

Στην αρχή ήταν μερικά απειλητικά μηνύματα στην σελίδα της στο Facebook. Τα μηνύματα γρήγορα εξελίχθηκαν σε φωνές μίσους στους εφηβικούς αγώνες τους και την ακολούθησαν μέχρι το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, όπου σπούδαζε.

Ο πραγματικός εφιάλτης ξεκίνησε την ημέρα που μπήκε στην επαγγελματική κατηγορία όμως. «Τότε οι απειλές ξεκίνησαν να συρρέουν», είπε η Γκιμπς στο CNNi.

Μια ήττα στον πρώτο γύρο του Όπεν της Μόσχα τον Οκτώβριο 2016 από την Ρωσίδα Εκατερίνα Μακάροβα οδήγησε σε μια σειρά από μηνύματα μίσους. Η τενίστρια ανάρτησε στο twitter της μερικά από αυτά.

«Προσοχή: αυτό το ποστ δεν είναι κατάλληλο για παιδιά. Ή οποιονδήποτε στην πραγματικότητα. Πρόκειται για πραγματική επιδημία...», έγραψε.

Ένας χρήστης του twitter, που κρυβόταν πίσω από το όνομα @T33MU92, της είχε γράψει: «Είσαι τόσο απαίσια. Ελπίζω να πεθάνεις αργά αλλά βασανιστικά». «Το αξίζεις! Βρώμα».

gibbs

(CNNi)

Οι γυναίκες τα εύκολα θύματα

Η Γκιμπς δεν είναι η μόνη τενίστρια που αντιμετωπίζει αυτή την πρωτοφανή βία όμως. Σειρά από έρευνες έδειξαν πως νεαρές γυναίκες πέφτουν ευκολότερα θύμα τέτοιων μορφών διαδικτυακής βίας, συμπεριλαμβανομένων απειλών περί άσκησης σεξουαλικής και σωματικής βίας.

Το περασμένο έτος ένας μεγάλος αριθμός διακεκριμένων αθλητριών τένις αποκάλυψε τις προσωπικές του ιστορίες. Σύμφωνα με τις ίδιες, οι απειλές πολλές φορές προέρχονται από δυσαρεστημένους τζογαδόρους που έχασαν στοιχήματα και εκφράζουν την οργή τους στα social media.

«Ο κόσμος δεν νομίζω πως καταλαβαίνει πως για όλους αυτούς τους αγώνες (που στοιχημάτισαν) λαμβάνουμε απειλές για την ζωή μας», είπε η πρώην αθλήτρια Μάντισον Κις στο CNNi.

Οι απειλές δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση

Δεν είναι μόνο οι γυναίκες που δέχονται τέτοιες απειλές όμως. Ο Κέβιν Άντερσον από την Νότια Αφρική, που είχε μπει στο τοπ 10 της κατάταξης, έχασε στον πρώτο γύρο του Γούιμπλετον το 2016, έχοντας κερδίσει τα πρώτα δύο σετ. Αυτό που ακολούθησε το μοιράστηκε ο ίδιος μέσω twitter.

«Στεναχωρήθηκα με την ήττα χθες, αλλά τουλάχιστον είχα έναν τόνο από απειλές σε facebook και twitter για να με κάνουν να αισθανθώ καλύτερα».

Australian Open: 'Hope you die slowly'-- Tennis stars trolled

By Danielle Rossingh, for CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ