ΣΠΟΡ

«Λόγια του αέρα» λέει ο Λιονέλ Μέσι στην απολογία του

«Λόγια του αέρα» λέει ο Λιονέλ Μέσι στην απολογία του
Ο Μέσι φτάνει στο γήπεδο στη Λα Παζ στο οποίο δεν αγωνίστηκε κόντρα στην Βολιβία λόγω της τιμωρίας του Reuters / Daniel Rodrigo

Η εφημερίδα της Αργεντινής La Nacion αποκαλύπτει την "απολογία" του Λιονέλ Μέσι στην πειθαρχική επιτροπή της FIFA, στην οποία υποστηρίζει ότι έβρισε στον αέρα και όχι τον βοηθό διαιτητή.

Η Ομοσπονδία της Αργεντινής (AFA) έστειλε το υπόμνημά της για την υπόθεση Μέσι στην πειθαρχική επιτροπή της FIFA, που εξετάζει την έφεση για την τιμωρία των 4 αγωνιστικών στον Αργεντινό σούπερ σταρ.

2017 03 24T003453Z 1728099995 RC164003FCD0 RTRMADP 3 SOCCER WORLDCUP ARG CHL


(Μέρος της απολογίας του Μέσι υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή της η εφημαρίδα La Nacion - Πηγή: Reuters / Marcos Brindicci)

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Λιονέλ Μέσι παραδέχθηκε ότι έβρισε, αλλά όχι τον βοηθό διαιτητή: "Τα λεγόμενά μου δεν απευθύνονταν στον πρώτο βοηθό, αλλά τα έλεγα στον αέρα" φαίνεται να είναι μία από τις φράσεις της απολογίας του στο υπόμνημα, που διέρρευσε.

Μέχρι σήμερα ουδείς έχει ακούσει επίσημα την άποψη των παικτών της Αργεντινής και του ίδιου του Λιονέλ Μέσι, καθώς έχουν κηρύξει εμπάργκο προς τον Τύπο (για δημοσιεύματα εις βάρος του Εζεκιήλ Λαβέτσι) και το δημοσίευμα της εφημερίδας είναι το μοναδικό μέχρι στιγμής, που φέρεται να μεταφέρει την άποψη του 29χρονου σούπερ σταρ της χώρας.

2017 03 28T200803Z 918899863 RC1455C775C0 RTRMADP 3 SOCCER WORLD ARG MESSI


(Αμίλητος ο Λιονέλ Μέσι στην άφιξη του στη Λα Παζ και το γήπεδο για τον αγώνα με την Βολιβία - Πηγή: Reuters / Daniel Rodrigo)

Πάντως ο τηλεοπτικός φακός φαίνεται να τον διαψεύδει, αφού έχει χαρακτηριστικά στραφεί στον βοηθό και πιθανότατα δε χρησιμοποιεί την διαδεδομένη βρισιά στα Ισπανικά - "la puta madre" - αλλά πιο βαριές εκφράσεις...

Ο στόχος πάντως της AFA είναι να μπορέσει ο Μέσι να αγωνιστεί στα 3 τελευταία ματς των προκριματικών (και όχι σε ένα αν ισχύσει ως έχει η τιμωρία του): είτε μέσω της μείωσης των 4 αγωνιστικών, είτε εάν πετύχει να προσμετρηθούν στην ποινή και τα δύο επίσημα φιλικά (καλεντάρι FIFA) του καλοκαιριού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ