ΣΠΟΡ

Νεκρός Βρετανός ποδηλάτης σε αγώνα στην Αυστραλία (vid)

Νεκρός Βρετανός ποδηλάτης σε αγώνα στην Αυστραλία (vid)
Νεκρός ο 35χρονος Άγγλος ποδηλάτης μεγάλων αποστάσεων Μάικ Χολ Instagram / @newlifecycle

Ο κόσμος της ποδηλασίας θρηνεί το χαμό του Άγγλου ποδηλάτη αντοχής Μάικ Χολ στην Αυστραλία κατά τη διάρκεια αγώνα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δυστύχημα με διερχόμενο αυτοκίνητο να χτυπά τον άτυχο ποδηλάτη.

Ο 35χρονος Μάικ Χολ είναι ένας από τους ποδηλάτες θρύλους στον κόσμο της ποδηλασίας αντοχής και κυρίως στους αγώνες μεγάλων αποστάσεων, στους οποίους οι αθλητές συντηρούνται με ίδια μέσα. Η κούρσα Indian Pacific Wheel που ξεκίνησε στις 18 Μαρτίου στην Αυστραλία (70 αθλητές) και κάλυπτε μια απόσταση 5.500 χλμ ήταν συστυχώς η τελευταία της ζωής του. Το βίντεο που είχε ανεβάσει πριν λίγες ημέρες στον λογαριασμό του στο Instagram και έδειχνε όλη τη διαδρομή και την προσπάθεια που θα κατέβαλε, είναι συγκλονιστικό...

https://www.instagram.com/p/p

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το δυστύχημα συνέβη στο κομμάτι από το Περθ στο Σίδνεϊ, τις πρώτες πρωινές ώρες. Παρότι δεν υπήρχε κακοκαιρία ή ομίχλη, φαίνεται ότι το περιορισμένο φως προκάλεσε το δυστύχημα με τον Χολ να πεθαίνει ακαριαία από το χτύπημα του αυτοκινήτου. Ο οδηγός κρατείται και αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος στην κατάθεσή του.

Οι διοργανωτές άμεσα διέκοψαν τον αγώνα και θα υπάρξει μόνον μια συμβολική κούρσα προς τιμήν του Μάικ Χολ. Τα μηνύματα συμπαράστασης στην οικογένεια του άτυχου ποδηλάτη ήταν πάρα πολλά, ενώ πρώτη η εταιρία που του παρέχει το ποδήλατο, η Kinesis Bike UK ανακοίνωσε με ανάρτησή της τον θάνατο του αθλητή.

https://www.instagram.com/p/p

Ο Χολ έχει κερδίσει μεγάλους αγώνες στην κατηγορία του τα προηγούμενα χρόνια, ενώ είχε και έντονο φιλανθρωπικό έργο, ενισχύοντας ίδρυμα για τα φτωχά παιδιά του Βιετνάμ, στο οποίο είχε δωρίσει και όλα του τα κέρδη από τη νίκη του το 2012 στο World Cycle Race. Τα επόμενα 3 χρόνια διοργάνωσε και αγώνες στο Βιετνάμ για να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ