ΣΠΟΡ

NBA: 5η θέση για τους Μπακς του Αντετοκούνμπο (vid)

NBA: 5η θέση για τους Μπακς του Αντετοκούνμπο (vid)
"Άγγιξε" το triple double ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κόντρα στο Ντιτρόιτ EUROKINISSI / AP Photo / Duane Burleson

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αγγίζει το triple double, οι Μπακς νίκησαν στην παράταση τους Πίστονς με 108-105 και σκαρφάλωσαν στην 5η θέση της Ανατολής στο NBA και είναι ακόμη πιο κοντά στα play offs.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν σε ένα ακόμη παιχνίδι ο καταλύτης για τους Μπακς με εμφάνιση All Star, χάνοντας το triple double για μία ασσίστ: σε συνολικά 44.44 στο ματς (που πήγε στην παράταση) ο Giannis είχε 28 πόντους (7/16 2π., 0/1 3π. και 14/21 β.), 14 ριμπ., 9 ασσ., 2 κοψ. και 1 κλ..

https://www.instagram.com/p/p

Ο Τζέισον Κιντ επέλεξε ένα σχήμα χωρίς "καθαρό σέντερ" με τον Αντετοκούνμπο να παίζει ακόμη και στη θέση 5 στην άμυνα και αμέσως να ξεκινά την επίθεση των Μπακς, μαζεύοντας τη μπάλα.

Δίπλα του ήταν εξαιρετικός ο ρούκι Θον Μέικερ, που ήταν τυπικά ο σέντερ στην αρχική 5άδα, με ρεκόρ καριέρας: 23 πόντοι, αλλά με 4/7 3π. (!). Και οι δύο παίκτες παραδέχθηκαν ότι τους βοήθησε η ατομική προπόνηση, που έκαναν το πρωι του αγώνα με τον Κέβιν Γκαρνέτ (βρέθηκε και πάλι στο Μιλγουόκι), ενώ ο Θον Μέικερ αποκάλυψε ότι στα κρίσιμα σουτ ο Αντετοκούνμπο τον παρότρυνε να σουτάρει και να μην φοβηθεί.

Το ματς ήταν θρίλερ, παρότι οι Μπακς έκαναν το γνωστό τους δυναμικό ξεκίνημα (22-4), που όμως δεν έχει διάρκεια. Οι Πίστονς που κυνηγούσαν τις τελευταίες ελπίδες τους για είσοδο στην 8άδα, όχι μόνο ανέκαμψαν, αλλά προηγήθηκαν λίγο πριν το τέλος με 81-91. Ένα σερί 14-4 και το κρίσιμο καλάθι του Μέικερ έστειλαν το ματς στην παράταση.

Εκεί καθοριστικό ήταν το τρίποντο του Μίντλετον για το 105-102 (πήρε ρεβάνς για το χαμένο σουτ στο τέλος τη; κανονικής περιόδου) και 3/4 εύστοχες βολές του ψύχραιμου Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Με τη νίκη τους οι Μπακς ανέβηκαν στην 5η θέση με 40-36 και μία νίκη παραπάνω από την Ατλάντα, διεκδικώντας και μια εξαιρετική πλέον θέση για τα play offs. Επόμενο ματς αύριο, Κυριακή βράδυ (22.30) πάλι στην έδρα τους με το Ντάλας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ