ΣΠΟΡ

NBA: Κορυφαίος για το Μάρτιο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (vid)

NBA: Κορυφαίος για το Μάρτιο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (vid)
Παίκτης του μήνα Μαρτίου στο NBA ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / TANNEN MAURY

Το NBA υποκλίθηκε στο Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον ανέδειξε κορυφαίο παίκτη για το μήνα Μάρτιο στην Ανατολική περιφέρεια. Την ίδια διάκριση απένειμε και στον προπονητή των Μιλγουόκι Μπακς, Τζέισον Κιντ, για τις 14 νίκες, που φέρνουν την ομάδα μια ανάσα από τα play offs, 5 αγώνες πριν το τέλος της regular season.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν η επιλογή του NBA για την Ανατολική περιφέρεια και ο Ντάμιαν Λίλαρντ του Πόρτλαντ για την Δυτική, σε μια αναγνώριση των επιτευγμάτων του Greek Freak τις τελευταίες ημέρες. Σκοράροντας σταθερά πάνω από 22 πόντους, μαζεύοντας σχεδόν 9 ριμπάουντς και μοιράζοντας σχεδόν 5 ασσίστς οδήγησε τους Μπακς στο 14-4 το μήνα Μάρτιο και στο 40-37 - 5η θέση στην Ανατολή.

17414272


(Μια ακόμη διάκριση για το Γιάννη Αντετοκούνμπο με την ανάδειξη του κορυφαίου παίκτη του μήνα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / TANNEN MAURY)

Είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδεικνύεται κορυφαίος παίκτης σε όλη την περιφέρεια και μόλις ο 4ος στην ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς: Ο Μάικλ Ρεντ ήταν ο τελευταίος τον Ιανουάριο του 2004 και είχαν προηγηθεί ακόμη ο Τέρι Κάμινγκς (1/1985) και Σίντνεϊ Μονκρίφ (12/1981).

Πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, οι οπαδοί των Μπακς τον είχαν επιλέξει παίκτη του μήνα για την ομάδα τους.

Και βέβαια είχε προλάβει να κάνει μια ακόμη συγκλονιστική εμφάνιση κόντρα στους Μάβερικς, παρότι τα "ελάφια" έχασαν την ευκαιρία να νικήσουν και να αποκτήσουν απόσταση 2 νικών από τους Ατλάντα Χοκς. Ο Αντετοκούνμπο "άγγιξε" το triple double με 31 πόντους, 15 ριμπάουντς και 9 ασσίστς.

Η διάκριση για τους Μπακς ολοκληρώθηκε με το αντίστοιχο βραβείο προπονητών στον Τζέισον Κιντ, ενώ και στη Δύση ο κόουτς των Μπλέιζερς Τέρι Στοτς, πήρε τον τίτλο.

Οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο κόντρα στο Γουέστμπρουκ και τους Θάντερ ξημερώματα Τετάρτης (03.00) από τον Cosmote TV.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ