ΣΠΟΡ

NCAA: Το Νορθ Καρολάινα επέστρεψε στο θρόνο (vid)

NCAA: Το Νορθ Καρολάινα επέστρεψε στο θρόνο (vid)
Στο Νορθ Καρολάινα το πρωτάθλημα του NCAA Reuters / Bob Donnan-USA TODAY Sports

Ένα χρόνο μετά την ήττα στο τελευταίο σουτ και την απώλεια του τίτλου από το Βιλανόβα, το Νορθ Καρολάινα γύρισε αποφασισμένο και κατέκτησε τον τίτλο στο NCAA νικώντας το Γκονζάγκα σε ένα συναρπαστικό τελικό με 71-65.

Οι Tar Heels σκεφτόντουσαν έναν ολόκληρο χρόνο το πως έχασαν το περυσινό τρόπαιο και έκαναν το απόλυτο come back. Όχι μόνο έγιναν η 4η ομάδα στην ιστορία του NCAA που επέστρεψαν με τίτλο, μετά από την απώλεια του, αλλά και στον τελικό γύρισαν το ματς.

2017 04 04T035357Z 545868423 NOCID RTRMADP 3 NCAA BASKETBALL FINAL FOUR CHAMPIONSHIP GAME GONZAGA VS NORTH CAROLINA


(Με ανατροπή στο τέλος πήραν τον τίτλο οι Tar Heels - Πηγή: Reuters / Bob Donnan-USA TODAY Sports)

Το Γκονζάγκα με όπλο του την άμυνα προηγήθηκε 35-32 στο ημίχρονο και 65-63 δύο λεπτά πριν από το τελευταίο σφύριγμα, όμως το Νορθ Καρολάινα με αντεπίθεση και σερί πόντων έφτασε στο 65-71 πανηγυρίζοντας τον 6ο τίτλο του.

Μόνο το περίφημο UCLA με 11 πρωταθλήματα και το Κεντάκι με 8 περνούν στην σχετική λίστα το φημισμένο Πανεπιστήμιο, που τελείωσε ο Μάικλ Τζόρνταν.

2017 04 04T035918Z 91842527 NOCID RTRMADP 3 NCAA BASKETBALL FINAL FOUR CHAMPIONSHIP GAME GONZAGA VS NORTH CAROLINA


(6ο πρωτάθλημα για το Νορθ Καρολάινα - Πηγή: Reuters / Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports)

Καλύτερος παίκτης του Final 4 που έγινε στο Φοίνιξ, αναδείχθηκε ο πόιντ γκαρντ των νικητών, Τζόελ Μπάρι, που ήταν και ο κορυφαίος της ομάδας του στον τελικό με 22 πόντους, 6 ασσίστς και 3 ριμπάουντς.

Θυμίζουμε ότι στον ημιτελικό το Νορθ Καρολάινα είχε αποκλείσει για έναν πόντο και μαζεύοντας δύο επιθετικά ριμπάουντς στα τελευταία δευτερολέπτα το Όρεγκον του "δικού μας" Τάιλερ Ντόρσεϊ, που ετοιμάζεται να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο ντραφτ του NBA, πριν ενσωματωθεί στην εθνική ομάδα, μαζί με το Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η March Madness του 2018 θα κορυφωθεί με το Final 4 και τον τελικό (2/4) στο Άλαμοντομ του Σαν Αντόνιο στο Τέξας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ