ΣΠΟΡ

Αυτό είναι το νέο γήπεδο «Γιόχαν Κρόιφ» της Μπαρτσελόνα (vid)

Αυτό είναι το νέο γήπεδο «Γιόχαν Κρόιφ» της Μπαρτσελόνα (vid)
Το όνομα του Γιόχαν Κρόιφ θα φέρει το νέο γήπεδο στο προπονητικό της Μπαρτσελόνα Twitter / FC Barcelona

Εικόνα από το νέο στολίδι της Μπαρτσελόνα, το γήπεδο Γιόχαν Κρόιφ των νέων προπονητικών εγκαταστάσεων της Μπαρτσελόνα, έχουν την ευκαιρία να δουν οι οπαδοί των "μπλαουγκράνα".

Σε μια σεμνή τελετή πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Γίοζεπ Μαρία Μπερτομέου αποκάλυπτε την είδηση της ονοματοδοσίας στο γήπεδο του νέου προπονητηρίου του συλλόγου, ως ένα ελάχιστο φόρο τιμής στον Γιόχαν Κρόιφ. Η Μπαρτσελόνα δημοσίευσε και εικόνες από την εικόνα που θα έχει το στάδιο "Γιόχαν Κρόιφ" μόλις ολοκληρωθεί (το αρχικό πλάνο κάνει λόγο για το 2018).

estadijohancruyf1


(Μακέτα από το εσωτερικό του σταδίου - Πηγή: Twitter / FC Barcelona)

Το Espai Barça θα είναι ο νέος αθλητικός πολυχώρος που θα φιλοξενεί το σύλλογο, με πρόβλεψη για το καινούργιο Camp Nou 105 χιλιάδων θέσεων (τέλη 2022), το νέο Palau Blaugrana 12.500 θεατών (2020) και τη μεταφορά από το Mini Estadi στις καινούργιες προπονητικές εγκαταστάσεις, όπου θα δεσπόζει το "στάδιο Γιόχαν Κρόιφ".

Με χωρητικότητα 6.000 θέσεων θα φιλοξενεί εκτός από τις προπονήσεις των σταρ της Μπάρτσα, αγώνες της Β ομάδας, όλα τα παιχνίδια του Youth Champions League, αλλά και της γυναικείας ομάδας του συλλόγου στο Champions League. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Batlle i Roig, εμπνεύστηκε το σχέδιο από την πρώτη έδρα της Μπαρτσελόνα, El Camp de la Indústria, στις αρχές του 20ου αιώνα. Πριν ο σύλλογος μετακομίσει στο El Corts και το Camp Nou.

estadijohancruyf3


(Αυτή θα είναι η άποψη από αέρος του σταδίου Γιόχαν Κρόιφ - Πηγή: Twitter / FC Barcelona)

Είναι πολύ κοντά στο Καμπ Νόου (μόλις 8 χλμ απόσταση) και θα αποτελεί το στολίδι των εγκαταστάσεων υποδομής του συλλόγου, με όλες τις ανέσεις και τις προβλέψεις πρόσβασης σε αυτό (600 θέσεις πάρκινγκ και πρόσβαση με τα ΜΜΜ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ