ΣΠΟΡ

Super League: ΠΑΟΚ, Ξάνθη για Ευρώπη, νίκες ελπίδας για Ηρακλή και Βέροια

Super League: ΠΑΟΚ, Ξάνθη για Ευρώπη, νίκες ελπίδας για Ηρακλή και Βέροια
Στη 2η θέση ο ΠΑΟΚ με το διπλό στο Περιστέρι EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Ο ΠΑΟΚ με διπλό στο Περιστέρι και η Ξάνθη με εμφατική νίκη επί του Παναιτωλικού έκαναν βήμα για την συμμετοχή στα play offs της Superleague μετά την 27η αγωνιστική. Οι νίκες της Βέροιας και του Ηρακλή και η ήττα της ΑΕΛ από τον Αστέρα Τρίπολης έβαλαν φωτιά στην μάχη της ουράς (εφόσον δεν κριθεί διαφορετικά από τις προσφυγές και την διαδικασία αδειοδότησης).

Διπλό στην Αττική ο ΠΑΟΚ

Τέλος στο αρνητικό σερί αποτελεσμάτων στην Αθήνα έβαλε ο ΠΑΟΚ με την επικράτησή του με 2-0 στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου. Ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος στο α 45λπετο και έβαλε τις βάσεις με το γρήγορο γκολ του Μπίσεσβαρ και το δεύτερο τέρμα του Κουλούρη, από αμυντικό λάθος των γηπεδούχων.

4098317


(Με γκολ από τα αποδυτήρια ο ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Είχε και δοκάρι στο 21 με το Λέοβατς την ώρα που ο Ατρόμητος σκόραρε μεν δύο φορές (με Λε Ταλέκ και Ντιγκινί) αλλά τους σκόρερς σε αντικανονική θέση. Και στο β μέρος πάντως ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που θα μπορούσε να βάλει και 2ο γκολ και δίκαια βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας (με 52 βαθμούς, έναντι 51 του Πανιωνίου, που παίζει αύριο στη Λεωφόρο).

Στο «κόλπο της Ευρώπης» η Ξάνθη

Βάζοντας 3 γκολ (το ένα με αμφισβητούμενο πέναλτυ) και το Γιουνές να σκοραρει 2 φορές, η Ξάνθη κέρδισε με μεγάλη άνεση τον αδιάφορο βαθμολογικά Παναιτωλικό και είναι δυνατά στο κόλπο της 5άδας.

4098168


(Δύο γκολ ο Γιουνές (ν.9) για τη Ξάνθη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ)

Μέχρι το ματς της ΑΕΚ στα Χανιά με τον Πλατανιά (αύριο Πέμπτη) η Ξάνθη είναι 5η με 44 βαθμούς (ο Δικέφαλος έχει 43 και ο Πλατανιάς 41).

Η μάχη της παραμονής

Ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε εντυπωσιακά από τη Λάρισα σε ένα ματς ροντέο στο α 45λεπτο, με τους Αρκάδες να κάνουν το 0-3 στο 30 (με το πέναλτυ πάντως να αμφισβητείται από τους γηπεδούχους).

Ο Ναζλίδης μείωσε αμέσως μετά σε 1-3 αλλά έχασε το πέναλτυ που κέρδισε η ΑΕΛ στο 38. Ο Ντοναρούμα απέκρουσε, όπως έκανε και στο β μέρος σε όσες φάσεις έκαναν οι παίκτες του Ολλανδού Αντρέ Πράους, που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο των βυσσινί. Το ματς ολοκληρώθηκε με 2ο εύστοχο πέναλτυ για τους φιλοξενούμενους από το Μανιά (έκανε χατ-τρικ).

4098704


(Τρία γκολ ο Μανιάς για τον Αστέρα Τρ. - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ)

Στην Βέροια όλοι αναζητούν από το πρωί αν η ΠΑΕ κατέθεσε φάκελο στην επιτροπή αδειοδότησης (με τους υπευθύνους της ομάδας να διαψεύδουν τα σενάρια, που την ήθελαν να μην το έχει κάνει και να υποβιβάζεται).

Αγωνιστικά πάντως η ομάδα της Ημαθίας έβαλε 3 γκολ στον ΠΑΣ Γιάννινα, με σκορ 2-0 στο α μέρος και ένα ακόμη στις καθυστερήσεις του αγώνα (είχε και δοκάρι με τον Κάλβο στο β μέρος), φτάνοντας τους 19 βαθμούς.

4098519


(Η Βέροια μέσα στο γήπεδο κερδίζει βαθμούς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Στους 19 πήγε και ο Ηρακλής (ενώ περιμένει και την επιστροφή του -3 μόλις εξοφλήσει το Μπουκουβάλα) με το «χρυσό γκολ» του Δώνη στο 58.

Ο Λεβαδειακός με 22 διατηρεί ακόμη το προβάδισμα σε ισοβαθμία, έχοντας όμως να παίξει μέχρι το τέλος με Ολυμπιακό, ΑΕΚ (εντός) και Πανιώνιο (εκτός). Στο πρόβλημα και η ΑΕΛ με 24, ενώ ανάσα πήρε ο Αστέρας φτάνοντας στους 26.

4098713


(Οι παίκτες του Ηρακλή παλεύουν μέσα στο γήπεδο για την σωτηρία της ομάδας - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Η 27η αγωνιστική

Τετάρτη 5/4

Ξάνθη-Παναιτωλικός 3-0 (3, 38 πεν. Γιουνές, 59 Βασιλακάκης)
ΑΕΛ-Αστέρας Τρ. 1-4 (33 Ναζλίδης / 15, 30, 91 πεν. Μανιάς, 27 πεν. Μάσα)
Ηρακλής-Λεβαδειακός 1-0 (58 Δώνης)
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 0-2 (2 Μπίσεσβαρ, 38 Κουλούρης)
Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (20 Καπετάνος, 36 Σαρπόνγκ, 93 Σουλέ)
Κέρκυρα-Ολυμπιακός (19.30)

Πέμπτη 6/4

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος (17.15)
Πλατανιάς-ΑΕΚ (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ