ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: «Νίκη για τελικό», 2-0 του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ

Κύπελλο Ελλάδας: «Νίκη για τελικό», 2-0 του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ
Προβάδισμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός με το 2-0 επί του ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή το Μάρκους Μπεργκ, που μπορεί να μη σκόραρε αλλά έδωσε ασσίστ και στα δύο γκολ, ο Παναθηναϊκός πήρε νίκη-προβάδισμα για τον τελικό με 2-0 επί του ΠΑΟΚ. Αύριο το απόγευμα στις 19.30 ο 2ος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Μετά από ένα 20λεπτο, στο οποίο ο Παναθηναϊκός δεν είχε λύση στο πρεσάρισμα του ΠΑΟΚ, ήρθε ένα δίλεπτο με πρωταγωνιστή τον Μπεργκ, που έφερε και το γκολ στους γηπεδούχους.

4105121


(Ο Γλύκος διώχνει εντυπωσιακά τη κεφαλιά του Μπεργκ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Στο 20 ο Σουηδός έκανε σουτ από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή, δίπλα από το δοκάρι. Ένα λεπτό μετά με κεφαλιά υποχρέωσε το Γλύκο να διώξει σε κόρνερ.

Και από το κόρνερ ήρθε και το γκολ με τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ να μην μπορούν να διώξουν και τον Μπεργκ με κεφαλιά-πάσα να βρίσκει αμαρκάριστο τον Μολέντο στη γραμμή της μικρής περιοχής και αυτός να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

4105097


(Σκόρερ του Παναθηναϊκού ο Μολέντο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Το σκορ έμεινε μέχρι το 45 καθώς ο Ενρίκε έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ σουτάροντας πολύ ψηλά από το σημείο του πέναλτυ (28), ενώ τα σουτ του Κλωναρίδη (37) και του Βιγιαφάνιες (43) πέρασαν δίπλα από το δοκάρι.

4105335


(Ο Βιγιαφάνιες κοιτά την μπάλα να περνά άουτ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Στο β ημίχρονο οι «πράσινοι» ξεκίνησαν πιο συντηρητικά, όπως και ο ΠΑΟΚ, που θέλησε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου. Ο Μπεργκ βρήκε πάντως τον τρόπο να κάνει δύο ακόμη τελικές. Στο 59 με αντίθετη κίνηση από τον Γλύκο έστειλε τη κεφαλιά έξω και στο 67 τον υποχρέωσε με σουτ (αφού ξεμαρκαρίστηκε) να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

4105386


(Ασταμάτητος ο Μπεργκ στο ματς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε όλο αυτό το διάστημα τρόπο να φτιάξει ευκαιρίες. Διαμαρτύρεται πάντως για ένα χέρι του Χουλτ στο 70 σε προσπάθεια του Μάτος, αλλά το διαιτητή Σιδηρόπουλο να το θεωρεί ακούσιο, καθώς είχε πλάτη στη φάση.

4105365


(Το χέρι του Χουλτ που ζητά πέναλτυ ο ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Ο Σουηδός φορ όμως είχε κέφια και στο 83 σε μια αντεπίθεση και ένα σουτ του Εμποκού, που κόντραρε σε αντίπαλο, βρέθηκε πλάγια αριστερά στην περιοχή και είδε το Λέτο μόνο του. Ο Μπεργκ δεν είχε παρά να του γυρίσει τη μπάλα για να σκοράρει εύκολα ο Αργεντινός για το 2-0.

4105406


(Ο Λέτο σκοράρει από το γύρισμα του Μπεργκ (στο βάθος) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το ματς με μόλις 3 τελικές (καμμία στην εστία), την ώρα που το ποσοστό του αντιπάλου του ήταν 13/8 και θα έχει πολύ δύσκολο έργο στη ρεβάνς της Τούμπας.

Κύπελλο Ελλάδας – Ημιτελικά

α αγώνες
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0 (21 Μολέντο, 83 Λέτο)
Ολυμπιακός-ΑΕΚ (13/4, 19.30)

β αγώνες
ΑΕΚ-Ολυμπιακός (26/4, 19.00)
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (27/4, 19.00)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ