ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα πρόκρισης η ΑΕΚ με «διπλό» επί του Ολυμπιακού

Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα πρόκρισης η ΑΕΚ με «διπλό» επί του Ολυμπιακού
Νίκη για πρόκριση στον τελικό μέσα στο Καραϊσκάκης η ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού με το γκολ του Πατίτο EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Το καλύτερο δώρο για τα γενέθλια των 93 χρόνων ιστορίας έκαναν ο Χιμένεθ και οι παίκτες στην ΑΕΚ με τη νίκη 2-1 μέσα στο Καραϊσκάκης επί του Ολυμπιακού. Το "διπλό" της δίνει προβάδισμα πλέον για τον 2ο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Χορταστικό το πρώτο 25λεπτο στο Καραϊσκάκης και μοιρασμένο σε φάσεις. Αφού ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με σέντρα του Ρέτσου, που βρήκε στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού, πριν συμπληρωθεί 1 λεπτό, ήταν η ΑΕΚ που αιφνιδίασε: άνοιξε το σκορ με εκτέλεση φάουλ με πάσα στον κενό χώρο του Μάνταλου και τον Αραούχο αφύλακτο να κάνει το 0-1 στο 6.

4106339


(Ο Αραούχο μόνος του σκοράρει - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Μέχρι να συνέλθει ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ έκανε δυο ακόμη φάσεις με τον Αραούχο να γυρνά τη μπάλα και το Μάνταλο να μην την προλαβαίνει με προβολή (για να τη στείλει στα δίχτυα) και τον Καπίνο να προλαβαίνει σε τετ α τετ τον Αργεντινό.

4106356


(Ο Μάνταλος δεν πρόλαβε την μπάλα στο γύρισμα του Αραούχο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Όμως στο 13 η άμυνα της ΑΕΚ ολιγώρησε να διώξει την μπάλα σε γέμισμα και ο Φιγκέιρας εκτέλεσε από τη γωνία της μεγάλης περιοχής για το 1-1.

4106386


(Ο Φιγκέιρας σουτάρει για την ισοφάριση - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Με φόρα και από την έδρα, οι ερυθρόλευκοι έκαναν πάρτυ από τα δεξιά (αφού ο Πατίτο δεν μπορούσε να βοηθήσει ανασταλτικά τον Ντίντακ) με τους Φιγκέιρας-Μάριν να βάζουν στη μέση τον Ισπανό μπακ και στο 22 ο Γερμανός να βλέπει την μπάλα να σταματά στη ρίζα του δοκαριού.

4106423


(Ο Μάριν είχε σουτ στο δοκάρι - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Για ένα 20λεπτο στη συνέχεια επικράτησαν νεύρα και σκληρά μαρκαρίσματα, με διαμαρτυρίες στον Παπαπέτρου πριν κλείσει το ημίχρονο με τον Ανέστη να σταματά με το πόδι σουτ του Ρομαό (βρέθηκε σε θέση μέσα δεξιά μόνος από κάθετη του Μάριν) και τον Φορτούνη να σουτάρει ψηλά.

4106501


(Ο Φορτούνης σουτάρει ψηλά μετά το τετ α τετ του Ρομαό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Σε αυτό το διάστημα οι ερυθρόλευκοι ζητούν 2 πέναλτυ (σε σουτ του Μάριν για χέρι του Σιμόες - μοιαζει να έχει βρει στο στήθος- και σε σύγκρουση Πατίτο και Φιγκέιρας) ενώ για την ΑΕΚ υπάρχει η φάση του Ρομαό που τιμωρήθηκε με κίτρινη (πιάνοντας από τον λαιμό τον Μάνταλο).

4106340


(Ο διαιτητής Παπαπέτρου με τους βοηθούς του δέχθηκε και πάλι παράπονα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Η ΑΕΚ πέτυχε να ρίξει το ρυθμό στο β ημίχρονο και καθώς δεν έγιναν φάσεις, κτύπησε πάλι με «στημένο»: στο κόρνερ του Γκάλο, ο Βράνιες πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ροντρίγκεζ μόνος του στη μικρή περιοχή (τον κάλυπτε ο Φιγκέιρας στη γραμμή του τέρματος, με τους ερυθρόλευκους να ζητούν χέρι στο κοντρόλ) νίκησε για 2η φορά τον Καπίνο.

4106623


(Ο Πατίτο (αρ.) σουτάρει για το 2ο γκολ της ΑΕΚ - Πηγή: Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Ο Ολυμπιακός παρότι απάντησε άμεσα με σουτ του Σεμπά δίπλα από το δοκάρι του Ανέστη, έμοιαζε να μην έχει λύσεις, αλλά και δυνάμεις για να αντιδράσει. Ολοκλήρωσε το ματς με μια κεφαλιά του Ρομαό άουτ σε φάουλ του Φορτούνη.

4106649


(Προβάδισμα για τη ρεβάνς έχει πλέον η ΑΕΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ ήλεγχε τον ρυθμό. Θα μπορούσε να τελειώσει την πρόκριση στο 69 με τον Καπίνο να διώχνει δύσκολα σουτ του Μάνταλου και στο 91 το σουτ του Αραούχο να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Με το 1-2 πλέον έβαλε τις βάσεις (ο Ολυμπιακός θέλει πλέον νίκη με 2 γκολ διαφορά στο ΟΑΚΑ) για να επιστρέψει στον τελικό του Κυπέλλου και να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Κύπελλο Ελλάδας – Ημιτελικά

α αγώνες
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 (13 Φιγκέιρας / 6 Αραούχο, 64 Ροντρίγκεζ)

β αγώνες
ΑΕΚ-Ολυμπιακός (26/4, 19.00)
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (27/4, 19.00)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ