ΣΠΟΡ

Σούταρε και η μπάλα βρέθηκε 1.800 χιλιόμετρα μακριά

Σούταρε και η μπάλα βρέθηκε 1.800 χιλιόμετρα μακριά
Internet Unknown

Πόσες φορές έχουμε αστειευτεί βλέποντας σουτ να φεύγει πολύ ψηλότερα από την εστία και να αναρωτιόμαστε αν χτύπησε κάποιο περιστέρι ή έφτασε στο ... «γάμο του Καραγκιόζη»;

 

Στην ιστορίας μας πρωταγωνιστεί ένας παίκτης ερασιτεχνικής ομάδας στη Νορβηγία, ο οποίος μετά από σουτ κατάφερε να «ταξιδέψει» την μπάλα 1.800 χιλιόμετρα μακριά.

Πώς όμως έγινε αυτό;

Τοπικές ομάδες νέων στο Aberdeen έπαιζαν ποδόσφαιρο στο γήπεδο της Banks o' Dee FC όταν ξαφνικά μετά από μια στραβοκλωτσιά κάποιου παίκτη η μπάλα κατέληξε στον ποταμό Dee, απ' όπου το ρεύμα την παρέσυρε στο νορβηγικό νησί Vanna.

Ο Johnny Mikalsen, κάτοικος της περιοχής, ήταν εκείνος που την εντόπισε. Όταν είδε το όνομα της ομάδας αναγραφόμενο πάνω, αποφάσισε να επικοινωνήσει μαζί της με ευρηματικό τρόπο.

ball being taken from Aberdeen to Norwegian island of Vanna

(Πηγή Google Maps)

«Γεια σας! Προφανώς έχετε έναν από τους καλύτερους εκτελεστές μακρινών φάουλ στον κόσμο. Η μπάλα είναι λίγο βρώμικη μετά από τόσο μεγάλη απόσταση, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί», ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα που έστειλε.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του νορβηγικού συλλόγου, Tom Ewan, υποστήριξε στη Βρετανική Mirror πως το να χάνονται μπάλες κατ' αυτόν τον τρόπο αποτελεί συχνό φαινόμενο στο συγκεκριμένο γήπεδο, αλλά «Δεν είχαμε ποτέ συνειδητοποιήσει ότι καταλήγουν εκεί. Φυσικά, έχουμε προσκαλέσει τον άνθρωπο που τη βρήκε για φιλοξενία στις εγκαταστάσεις μας, όταν επισκεφθεί την πόλη, αλλά θα χρειαστεί να φέρει και την μπάλα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ