ΣΠΟΡ

Ligue 1: Ξύλο σε παίκτες της Λυόν και διακοπή του αγώνα με την Μπαστιά (vid)

Ligue 1: Ξύλο σε παίκτες της Λυόν και διακοπή του αγώνα με την Μπαστιά (vid)
Οπαδοί της Μπαστιά έδειραν παίκτες της Λυόν και διέκοψαν το ματς Instagram / scbastia

Απίστευτες σκηνές στην Κορσική και τον αγώνα της Μπαστιά με τη Λυόν για το Γαλλικό πρωτάθλημα. Οι οπαδοί των γηπεδούχων έδειραν δύο φορές τους παίκτες της Λυόν και το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά στο ημίχρονο.

Όλα ξεκίνησαν στην προθέρμανση του αγώνα για την 33η αγωνιστική της Ligue 1. Η Μπαστιά βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και μόλις 3 βαθμούς διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη ένταση. Ο αναπληρωματικός γκολκίπερ της Λυόν Γκορζελέν και ο Μέμφις Ντεπάι, προσπάθησαν να πετάξουν εκτός γηπέδου κάποιες μπάλες, δίπλα στην κερκίδα των οπαδών των γηπεδούχων.

Αυτό φαίνεται ότι ήταν αρκετό για να αποτελέσει την αφορμή στους θερμοκέφαλους της Μπαστιά, να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο και να αρχίσουν να κτυπούν τους δύο παίκτες.

Στην συμπλοκή μπήκαν και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της Λυόν με τα επεισόδια να γενικεύονται και να πέφτει πολύ ξύλο.

Οι παίκτες της Λυόν κατέφυγαν στην φυσούνα και τα αποδυτήρια, αρνούκενοι να βγουν να αγωνιστούν. Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις, παρουσία και του προέδρου της Λυόν Ζαν Μισέλ Ολάς, το ματς τελικά ξεκίνησε. Δεν ήταν γραφτό όμως να ολοκληρωθεί.

Η Μπαστιά ήταν καλύτερη στα πρώτα 45 λεπτά, όμως γκολ δεν μπορούσε να βάλει στην εστία του Αντονί Λοπές, που βρέθηκε στο επίκεντρο, μετά το σφύριγμα της λήξης. Κάποιος από τους οπαδούς της Μπαστιά κατάφερε να ξεφύγει από τον αστυνομικό κλοιό και να κατευθυνθεί στον τερματοφύλακα της Λυόν και να καταφέρει να τον κτυπήσει.

Αυτός ήταν ο 2ος γύρος για επεισόδια και πάλι, πριν καταφέρουν οι παίκτες να προφυλαχθούν στα αποδυτήρια. Ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν είχε πλέον άλλη επιλογή, από το να διακόψει οριστικά τον αγώνα.

Θυμίζουμε ότι επεισόδια είχαν συμβεί και την Πέμπτη στο γήπεδο της Λυόν, πριν την έναρξη του αγώνα με την Μπεσίκτας για το Europa League. Τούρκοι οπαδοί συνεπλάκησαν με Γάλλους οπαδούς και ανάγκασαν εκατοντάδες από αυτούς να μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να σωθούν, με αποτέλεσμα το παιχνίδια να καθυστερήσει να αρχίσει 45 λεπτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ