ΣΠΟΡ

Euroleague: Παναθηναϊκός Superfoods και Ολυμπιακός στο δρόμο για το F4

Euroleague: Παναθηναϊκός Superfoods και Ολυμπιακός στο δρόμο για το F4
Ώρα Playoffs στην Euroleague EUROKINISSI SPORTS

Πρεμιέρα απόψε στα playoffs της Euroleague, με τον Παναθηναϊκό Superfoods να ρίχνεται πρώτος στην μάχη της πρόκρισης κόντρα στη Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αύριο Τετάρτη, είναι ο πρώτος αγώνας του Ολυμπιακού με την Εφές.

Τα στοιχεία των playoffs

Η Euroleague ετοίμασε και ένα μικρό βίντεο για τα 4 ζευγάρια των playoffs με τα 5 βασικά στοιχεία των αναμετρήσεων:

1. Και στα 4 ζευγάρια οι ομάδες κέρδισαν στην έδρα τους στην κανονική περίοδο.
2. Η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια, η Ρεάλ Μ. αντιμετωπίζει την πρωτάρα Νταρουσάφακα.
3. Η ΤΣΣΚΑ Μ. έχει κάνει "σκούπισμα" (3-0 νίκες) στις προηγούμενες 4 σεζόν. Μόνον μία ομάδα της έχει πάρει παιχνίδι σε playoffs - η Μπασκόνια το 2006.
4. Είναι η πρώτη φορά, που ο Παναθηναϊκός Superfoods αντιμετωπίζει τον πρώην προπονητή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε σειρά playoffs.
5. Το 2013 ο Ολυμπιακός απέκλεισε με 3-2 την Εφές.

(Πηγή: You Tube / Euroleague Basketball)

Με τη δύναμη της "πράσινης" έδρας

Το κλειστό του ΟΑΚΑ αποτελεί το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού Superfoods στην μάχη με την περυσινή φιναλίστ της Euroleague. Το πλεονέκτημα έδρας, που κατάφεραν να πάρουν οι "πράσινοι" στο τέλος της κανονικής περιόδου, ίσως αποδειχθεί καθοριστικό. Άλλωστε και η παράδοση είναι υπέρ του αφού σε 29 αγώνες με Τουρκικές ομάδες έχει 27 νίκες (!): έχει χάσει μόλις δύο φορές από την Εφές το 1993 στη Γλυφάδα και το Μάρτιο του 2006 στο ΟΑΚΑ (σερί 19-0 έκτοτε). Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε το σύνθημα με ανάρτησή του και βίντεο από την κερκίδα του Παναθηναϊκού Superfoods.

https://www.instagram.com/p/p

Οι χορηγοί της ομάδας ετοίμασαν και ένα σχετικό promo video για την προσπάθεια των παικτών του Πασκουάλ κόντρα στον Ομπράντοβιτς.

Ξέρει το δρόμο ο Ολυμπιακός

Οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται αύριο την Εφές στο ΣΕΦ στην πρεμιέρα της δικής τους σειράς. Ο Ολυμπιακός ξέρει, ότι είναι το φαβορί στο ζευγάρι, αλλά η Τουρκική ομάδα είναι πολύ αθλητική και ικανή να του βάλει δύσκολα. Όπως έκανε και το 2013, όταν χρειάστηκε το 5ο παιχνίδι στη σειρά για την πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final 4 του Λονδίνου και την κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό με την Ρεάλ Μ. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, που ετοίμασε εκ των χορηγών της ομάδας, η αποφασιστικότητα είναι το κύριο στοιχείο που επικρατεί για τις αναμετρήσεις με την Τουρκική ομάδα.

Euroleague - Playoffs

Τρίτη 18/4

ΤΣΣΚΑ Μ.-Μπασκόνια (20.00)
Παναθηναϊκός Superfoods-Φενέρ (21.00)

Τετάρτη 19/4

Ολυμπιακός-Εφές (21.00)
Ρεάλ Μ.-Νταρουσάφακα (22.00)

Πέμπτη 20/4

ΤΣΣΚΑ Μ.-Μπασκόνια (20.00)
Παναθηναϊκός Superfoods-Φενέρ (21.00)

Παρασκευή 21/4

Ολυμπιακός-Εφές (21.00)
Ρεάλ Μ.-Νταρουσάφακα (22.00)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ