ΣΠΟΡ

Ματαιώθηκε το φιλικό Γερμανίας-Ολλανδίας εξαιτίας ύποπτου αντικειμένου

Ματαιώθηκε το φιλικό Γερμανίας-Ολλανδίας εξαιτίας ύποπτου αντικειμένου
REUTERS/Morris Mac Matzen

Ύποπτο αντικείμενο το οποίο βρέθηκε στο στάδιο του Ανόβερου, όπου θα διεξαγόταν ο φιλικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου Γερμανίας και Ολλανδίας, οδήγησε στην ματαίωση του αγώνα ενώ το στάδιο εκκενώνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ, στο στάδιο βρισκόταν ήδη η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία επρόκειτο να παρακολουθήσει τον αγώνα μαζί τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και μέλη της κυβέρνησής της.

Γίνεται λόγος για μια συμβολική κίνηση κατά της τρομοκρατίας και προκειμένου να σταλεί μήνυμα συμπαράστασης στην Γαλλία και κατά της τρομοκρατίας.

Στο στάδιο υπάρχει μεγάλη αστυνομική παρουσία ενώ οι θεατές έχουν ήδη αποχωρήσει. Η γερμανική εθνική ομάδα δεν είχε φθάσει ακόμη στο στάδιο, ενώ σύμφωνα δε με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων υπήρχαν ενδείξεις για "απειλή επίθεσης", η οποίες έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της Γερμανίας αγωνίστηκε κόντρα στη Γαλλία την Παρασκευή στη νύχτα των μεγάλων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Οι παίκτες της ομάδας είχαν επικοινωνία με την καγκελάριο Μέρκελ ενώ χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι αργά τα ξημερώματα για να αποχωρήσουν από το Stade de France και να πάρουν αεροπλάνο για την Φρανκφούρτη.

Εκκενώθηκε και συναυλιακός χώρος

Την ίδια ώρα, εκκενώθηκε και η TUI-Arena όπου ήταν προγραμματισμένο να δώσει συναυλία το συγκρότημα "Soehne Mannheims", μετά την απόφαση για ακύρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα, για "λόγους ασφαλείας" και χωρίς να γίνει γνωστό αν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή και για τον συναυλιακό χώρο.

"Η ασφάλεια έχει πάντα προτεραιότητα. Είναι ένας φόβος που έχει πάντα κανείς. Εμπιστεύομαι την αστυνομία ότι έλαβε εδώ την σωστή απόφαση. Όταν υπάρχει μια κατάσταση κινδύνου, πρέπει να γίνονται τέτοια βήματα", δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Στέφαν Σόστοκ, αναφερόμενος στα δύο περιστατικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ