ΣΠΟΡ

Με κουκούλες Κου Κλουξ Κλαν και σβάστικες νεοναζί οπαδοί της Ντιναμό Κιέβου στο γήπεδο

Με κουκούλες Κου Κλουξ Κλαν και σβάστικες νεοναζί οπαδοί της Ντιναμό Κιέβου στο γήπεδο
Ρατσιστικό παραλήρημα από χούλιγκανς της Ντιναμό Κιέβου Getty Images / EuroFootball

Ρατσιστικό παραλήρημα από μερίδα οπαδών της Ντιναμό Κίεβου στο ντέρμπυ με τη Σαχτάρ για το Ουκαρνικό πρωτάθλημα. Οπαδοί των γηπεδούχων εμφανίστηκαν φορώντας κουκούλες της Κου Κλουξ Κλαν και σβάστικες.

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Κιέβου είχαν καλέσει όλους τους φιλάθλους, που θα πήγαιναν στο γήπεδο για το ντέρμπυ με τη Σαχτάρ να φορέσουν λευκά ρούχα, όπως είναι ένα από τα χρώματα της αγαπημένης τους ομάδας, κάνοντας έτσι μια εντυπωσιακή κερκίδα στο Ολυμπίσκι. Συνήθως οι οπαδοί της Ντιναμό κρατούν σημαίες και είναι ντυμένοι σε μπλε, άσπρο και κίτρινο χρώμα.

GettyImages 512082562


(Η συνηθισμένη εικόνα της κερκίδας της Ντιναμό Κιέβου - Πηγή: Getty Images / Michael Steele)

Την πρωτοβουλία αυτή φαίνεται ότι βρήκαν σαν ευκαιρία νεοναζιστικά στοιχεία και εμφανίστηκαν στο γήπεδο με κουκούλες της Κου Κλουξ Κλαν, ή φέροντας σβάστικες στα ρούχα τους.

Η εικόνα έκανε γρήγορα το γύρο του κόσμου και αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς την Παρασκευή στο γήπεδο επρόκειτο να βρεθούν αξιωματούχοι της UEFA για να επιθεωρήσουν τους χώρους. Το 2018 το Ολυμπισκι θα φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League.

Πριν από 2 χρόνια η Ντιναμό είχε τιμωρηθεί από την UEFA για ρατσιστικά τραγούδια στον αγώνα με την Έβερτον για τους 16 του Europa League.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ