ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ολυμπιακός τη νίκη, η ΑΕΚ την προκριση στον τελικό

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ολυμπιακός τη νίκη, η ΑΕΚ την προκριση στον τελικό
Στον τελικό η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός κέρδισε, αλλά αποκλείστηκε με τα εκτός έδρας γκολ EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την ΑΕΚ με 1-0 στο ΟΑΚΑ, αλλά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Δικέφαλος με τα δύο δικά του εκτός έδρας γκολ στον α ημιτελικό. Ήταν ένα μέτριο παιχνίδι, αλλά με έντονο σασπένς από το γκολ στο τέλος του Ρομαό, με τον Αλμέιδα (!) να ολοκληρώνει στο τέρμα για την Ένωση. Ο 2ος ημιτελικός θα γίνει αύριο ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, στη ρεβάνς του 2-0 της Λεωφόρου.

Στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ και πλησίασε στο γκολ τρεις φορές, αλλά ο Ανέστης ήταν εκείνος που τον σταμάτησε: στο 3 σε σουτ του Φορτούνη και στο 45 σε προσπάθεια του Καμπιάσο εντός περιοχής, με την μπάλα στη γωνία του. Επίσης στο 33 είδε με ανακούφιση την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του σε σουτ του Μάριν.

Η ΑΕΚ παρέμεινε σε πιο παθητικό ρόλο (με το σκορ του πρώτου αγώνα να της δίνει προβάδισμα), αφού ο Ολυμπιακός έπαιζε με 3 χαφ και επιχείρησε με αντεπιθέσεις ή στημένα να βγάλει φάση. Στο 28 ο Χριστοδουλόπουλος ανάγκασε τον Καπίνο σε δύσκολη απόκρουση.

4114784


(Ο Καπίνο μόλις έχει σταματήσει το σουτ του Χριστοδουλόπουλου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Υπάρχουν και οι διαμαρτυρίες για την διαιτησία και από τους δύο, με τον Ολυμπιακό να ζητά κόκκινη (αντί για την κίτρινη που έδειξε ο Σιδηρόπουλος) στον Βράνιες, που πάτησε πάνω στον Μάριν μετά από προβολή (ο διαιτητής θεώρησε ότι δεν είχε πρόθεση, και τιμώρησε απλά επικίνδυνο παίξιμο).

4114869


(Έντονες διαμαρτυρίες στον Σιδηρόπουλο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Και την ΑΕΚ στο 40 μετά από σουτ του Γκάλο και ασταθή απόκρουση του Καπίνο, όταν ο Πατίτο πήγε να μπει στην φάση και βρέθηκε στο έδαφος, με τον Ντα Κόστα να έχει επαφή (αλλά τον ρέφερι να θεωρεί ότι δεν ήταν τόσο δυνατή για να τον ανατρέψει).

4114834


(Η φάση που ζητά πέναλτυ η ΑΕΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Ακόμη χειρότερο το β μέρος, με την ΑΕΚ να συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, να παίξει με το σκορ και να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία στο 70 (!) με φάουλ του Μάνταλου, που έβγαλε κόρνερ ο Καπίνο.

Και όποιος παίζει με τη φωτιά το πληρώνει συνήθως και στο 81 ο Μάνταλος έκανε ένα αβίαστο λάθος εκτός περιοχής, έδωσε την μπάλα στον Καρντόζο και αυτός με κάθετη βρήκε το Ρομαό, που πλάσαρε τον πολύ καλό Ανέστη για το 0-1 και «πάγωσε» το γεμάτο ΟΑΚΑ.

4114938


(Ο Ρομαό πλασάρει τον Ανέστη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Στις καθυστερήσεις έγιναν δύο απίθανες φάσεις, με τον Καρντόζο πρώτα στο 90 να κάνει κεφαλιά και την μπάλα να σταματά στο δοκάρι και στην αντεπίθεση ο Αραούχο έβγαλε τετ α τετ τον Αλμέιδα με τον Καπίνο, αλλά τον Πορτογάλο να πλασάρει άουτ.

Το ματς έκλεισε με τον Ανέστη να μην καταλαβαίνει ότι του έδειξε κίτρινη κάρτα ο Σιδηρόπουλος για καθυστέρηση και να αποβάλλεται στο 95, με τον Αλμέιδα να ολοκληρώνει παίζοντας τερματοφύλακας για 2 ακόμη λεπτά στο τέλος. Δευτερόλεπτα αργότερα έκανε ένα ανόητο επιθετικό φάουλ ο Ντα Κόστα (χτύπησε το Σιμόες) και είδε και αυτός 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

4115036


(Χαμόγελα στο τέλος για την πρόκριση της ΑΕΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Οι 11άδες:

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντιντάκ, Σιμόες, Γιόχανσον, Πατίτο (61 Γαλανόπουλος), Μάνταλος (92 Βάργκας), Χριστοδουλόπουλος (77 Αλμέιδα), Αραούχο.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Ντελα Μπέγια, Ρομαό, Μαρτίνς, Καμπιάσο (60 Ανδρούτσος), Φορτούνης, Μάριν (82 Ελιονούσι), Ανσαριφάρντ (58 Καρντόσο).

Ο Ολυμπιακός εξέδωσε αργά το βράδυ ανακοίνωση για την διαιτησία του κυρίου Σιδηρόπουλου και για τις συνθήκες του αγώνα.

(κάντε κλικ στον υπερσύνδεσμο για να διαβάσετε την ανακοίνωση)

Κύπελλο Ελλάδας – Ημιτελικά

α αγώνες
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2

β αγώνες
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 (81 Ρομαό)
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (27/4, 19.00)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ