ΣΠΟΡ

Στον τελικό της Euro League του πόλο γυναικών ο Ολυμπιακός (vid)

Στον τελικό της Euro League του πόλο γυναικών ο Ολυμπιακός (vid)
6ο Final 4 και 2ος Ευρωπαϊκός τελικός για την ομάδα πόλο του Ολυμπιακού EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Επιστροφή σε τελικό της LEN Euro League στο πόλο γυναικών για τον Ολυμπιακό. Τα ερυθρόλευκα κορίτσια κέρδισαν στα πέναλτυ την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανική Σαμπατέλ με 11-9 (7-7 το ματς στην κανονική του διάρκεια, με ανατροπή από το 1-5 για τον Ολυμπιακό). Αύριο το απόγευμα (18.00) θα διεκδικήσει την κορυφή της Ευρώπης στον τελικό με τη διοργανώτρια Ρωσική Κιρίσι.

Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη μετά το 1-1 στο πρώτο 8λεπτο, δέχθηκαν 4 γκολ στην β περίοδο και με το σκορ στο 5-1 για την Σαμπατέλ έμοιαζαν να μην έχουν τύχη στο ματς. Η είσοδος της Πλευρίτου, δύο γρήγορα γκολ από την Αβραμίδου και η καλή άμυνα άλλαξαν άρδην την εικόνα. Με σκορ 1-4 ξαναμπήκαν στο ματς και στο τελευταίο 8λεπτο ισοφάρισαν σε 7-7 με καθοριστικό γκολ της Μπανκόνι 20'' πριν το τέλος.

https://www.instagram.com/p/p

Στα πέναλτυ μίλησε η Διαμαντοπούλου που απέκρουσε δύο (2) και με σκορ 9-11 ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό μετά το 2015 και το θρίαμβο του, όταν κατέκτησε το Κύπελλο. Αντίπαλος του θα είναι η Κιρίσι, που διοργανώνει το Final 4 και επιβλήθηκε στον πρώτο ημιτελικό με 11-8 της έτερης Ισπανικής ομάδας, της Ματαρό.

https://www.instagram.com/p/p

Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες και πέρυσι, στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, με τις Ρωσίδες να κερδίζουν 10-9.

Τα 8λεπτα (Σαμπαντέλ-Ολυμπιακός): 1-1, 4-0, 1-4, 1-2 / πεν. 2-4 (9-11).

Τα γκολ του Ολυμπιακού πέτυχαν: Αβραμίδου 3, Μπιανκόνι 3, Σμιτ 2, Μανωλιουδάκη, Έμολο, Πλευρίτου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ