ΣΠΟΡ

Aθλητής του ράγκμπι έριξε μπουνιά σε διαιτητή και τον άφησε αναίσθητο (Vid)

Aθλητής του ράγκμπι έριξε μπουνιά σε διαιτητή και τον άφησε αναίσθητο (Vid)
Φωτογραφία αρχείου: EPA/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Ένας 21χρονος παίκτης ράγκμπι στη Γαλλία, κινδυνεύει να τιμωρηθεί με ισόβια ποινή από την Oμοσπονδία επειδή γρονθοκόπησε τον διαιτητή και ένα παίκτη της αντίπαλης ομάδας, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Nέων.

 

Ο παίκτης, το όνομα του οποίου τα τοπικά μέσα αρνήθηκαν να δώσουν στη δημοσιότητα, αγωνιζόταν για την Saint-Esteve σε αγώνα κυπέλου, όπου αντιμετώπιζε την Toulouse oι παίκτες της οποίας έτρεξαν να τον σταματήσουν όταν τον είδαν να γρονθοκοπεί τον διαιτητή Benjamin Casty.

Από την πλευρά του πρόεδρος της Saint-Esteve, Christian Cozza, αποκάλυψε ότι ο παίκτης είχε τιμωρηθεί και στην αρχή της σεζόν ενώ παραδέχτηκε ότι δεν τον ήθελε στον αγώνα. Μάλιστα, ο ίδιος ανακοίνωσε και την παραίτησή του, ως απάντηση στο θλιβερό συμβάν.

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας, Marc Palanques, έχει ήδη καλέσει τον παίκτη σε απολογία, με πιθανότερη ποινή να είναι αυτή της «ισόβιας» απαγόρευσης από κάθε παιχνίδι για το υπόλοιπο της ζωής του.

«Εύχομαι, η Εθνική Ομοσπονδία να είναι αμείλικτη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Casty προσκομίστηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.Ο διαιτητής είναι αδερφός του παίκτης της Catalan Dragons, Remi Casty.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ