ΣΠΟΡ

Α1 μπάσκετ γυναικών: 2ο συνεχόμενο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό (vid)

Α1 μπάσκετ γυναικών: 2ο συνεχόμενο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό (vid)
Πανηγύρι από τα κορίτσια του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού κετέκτησε το 2ο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Νίκησε για 2η φορά στην σειρά των τελικών τον Αθηναϊκό με 69-58 και σήκωσε το τρόπαιο αήττητος.

Τα κορίτσια της Ελένης Καπογιάννη ήταν εξ αρχής το φαβορί και στην σειρά των τελικών με τον Αθηναϊκό.

Η ομάδα του Βύρωνα είχε κάνει την υπέρβαση αποκλείοντας στα ημιτελικά τον Παναθηναϊκό αλλά πάλεψε στο γήπεδο της για να μπορέσει να πάρει έστω μία νίκη από τον Ολυμπιακό (οι ομάδες μετέφεραν και τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου με τον τίτλο να κρίνεται στις 4 νίκες).

Όμως ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες λύσεις και την Εβίνα Μάλτση να αποδεικνύεται καθοριστική όταν ο Αθηναϊκός μείωσε στις αρχές του β μέρους σε 35-48. Η διεθνής γκαρντ με καριέρα στο εξωτερικό έκλεισε το ματς με 20 πόντους και ουσιαστικά ήταν εκείνη που επανέφερε την διαφορά στο +20.

4117048


(Κορυφαία του αγώνα η Εβίνα Μάλτση (ν.9) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Η τελευταία περίοδος ήταν απλά διαδικαστική. 13 πόντους σημείωσε η Τζόνσον και από 10 Κάιζερ και Σταμάτη για τις νικήτριες, ενώ η Αλμπάνιεζ είχε 17 για την ομάδα του Αθηναϊκού.

Τα 10λεπτα: 14-21, 25-46, 40-60, 58-69

4117131 a1 basket


(Η απονομή του τροπάιου στην αρχηγός Εύη Σταμάτη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Τα αποτελέσματα

Κανονική περίοδος
Αθηναϊκός-Ολυμπιακός 59-79
Ολυμπιακός-Αθηναϊκός 86-58

Playoffs
Ολυμπιακός-Αθηναϊκός 67-54
Αθηναϊκός-Ολυμπιακός 58-69

Αυτός είναι ο 2ος συνεχόμενος τίτλος πρωταθήματος και διαδοχικό νταμπλ για τον Ολυμπιακό (στον τελικό Κυπέλλου κέρδισε τον Πανιώνιο), που είναι αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος στο γυναικείο μπάσκετ τα δύο αυτά χρόνια.

Επίσης τρέχει ένα εκπληκτικό αήττητο σερί 55 αγώνων (!), αφού καμμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τις ερυθρόλευκες την διετία της κυριαρχίας τους.

4117081


(Οι Αμερικανοί της ΚΑΕ Ολυμπιακός Πάτρικ Γιάνγκ (αρ.) και Έρικ Γκριν (δ.) παρακολούθησαν τον αγώνα στο Βύρωνα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ