ΣΠΟΡ

Βόλεϊ γυναικών: Πρωταθλητής για 5η χρονιά ο Ολυμπιακός (vid)

Βόλεϊ γυναικών: Πρωταθλητής για 5η χρονιά ο Ολυμπιακός (vid)
5ο σερί πρωτάθλημα για τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Πανναξιακό με 3-0 σετ και συνολικό σκορ στην σειρά των τελικών 3-0 κατέκτησε το 5ο πρωτάθλημα Ελλάδας στο βόλεϊ γυναικών. Οι ερυθρόλευκες ολοκλήρωσαν με νταμπλ και τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης (στο Challenge Cup, που έχασε τελικά από την Μπούρσα) τη χρονιά, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία τους στο Ελληνικό γυναικείο βόλεϊ.

Μετά τη δύσκολη επικράτηση στην έδρα του Πανναξιακού με 3-2 στο τάι μπρέικ και τον 2ο αγώνα της σειρά των τελικών στης Α1 γυναικών στο βόλεϊ, ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί για αυτή την 3η αναμέτρηση.

Στα δύο πρώτα σετ το επιβεβαίωσε κερδίζοντας με 25-14 και 25-19 και την Λαζάρεβιτς να κάνει μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση.

4117637


(Κορυφαία του τελικού η Λαζάρεβιτς, που καρφώνει στο μπλοκ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Το τρίτο σετ ήταν συγκλονιστικό, με την φιλοξενούμενη ομάδα, που ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, να έχει τρεις φορές σετ-μπολ και να το χάνει στις λεπτομέρεις και την απειρία των παιτριών της σε τέτοιες καταστάσεις. Έτσι οι ερυθρόλευκες επιβλήθηκαν με 31-29 (!) και έκαναν το 3-0 στην σειρά των τελικών.

4117603


(Εξαιρετική η παρουσία του Πανναξιακού και στο Μελίνα Μερκούρη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Είναι το 5ο συνεχόμενο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό μετά το 2013 (όταν διαδέχθηκε στο θρόνο την ΑΕΚ) και εφέτος έδειξε και με την ευρωπαϊκή του πορεία, ότι είναι κοντά στο να φέρει στην Ελλάδα και ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο.

4117792


(Αδιαμφισβήτητη η κυριαρχία του Ολυμπιακού στο γυναικείο βόλεϊ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

MVP της σεζόν αναδείχθηκε η αρχηγός του Ολυμπιακού και πασσαδόρος Στέλλα Χριστοδούλου, που αποθεώθηκε από τον κόσμο και τις συμπαίκτριες της. Το ζευγάρι είχε αναμετρηθεί και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο κατέκτησε (7ο) ο Ολυμπιακός.

4117791


(MVP της σεζόν η Στέλλα Χριστοδούλου (ν.14) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ