ΣΠΟΡ

WRC: Νίκη του Νεβίλ στα τελευταία μέτρα του ράλυ Αργεντινής (vid)

WRC: Νίκη του Νεβίλ στα τελευταία μέτρα του ράλυ Αργεντινής (vid)
Νίκη στη σούπερ ειδική για το Νεβίλ στο ράλυ Αργεντινής ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / STR

Ο Τιερί Νεβίλ ήταν ο νικητής στο ράλυ Αργεντινής, 5ο αγώνα της σεζόν του WRC. Ο Βέλγος οδηγός όμως πήρε τη νίκη στην σούπερ ειδική με διαφορά μικρότερη του δευτερόλεπτου (!) από τον Βρετανό Έλφιν Έβανς.

Ο Έβανς με Ford Fiesta οδήγησε την κούρσα στους απαιτητικούς χωματόδρομους της Κόρντομπα και μπήκε πρώτος στην τελευταία σούπερ ειδική, που δίνει και έξτρα πόντους στους οδηγούς, με μικρή διαφορά από τον Βέλγο οδηγό της Hyundai i20 Coupe.

17916425


(Ο Έβανς δεν άντεξε στην τελευταία σούπερ ειδική στην Αργεντινή - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / STR)

Ο Νεβίλ πίεσε πολύ τον 28χρονο άπειρο οδηγό και βρέθηκε πίσω του 0,6 του δευτερόλεπτου. Ο Βέλγος οδήγησε εξαιρετικά γρήγορα την διαδρομή του στην σούπερ ειδική, όπου έγινε η μεγάλη ανατροπή: ο Έβανς έκανε ένα λάθος μπαίνοντας σε μια μικρή γέφυρα και ενώ είχε αποκτήσει 3 δευτερόλεπτα διαφορά.

Ο Νεβίλ έμεινε να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την προσπάθεια του Έβανς, που τελικά ολοκλήρωσε 0,7 (!) του δευτερόλεπτου πίσω από τον Βέλγο.

17916431


(Νίκη στο φινάλε για τον Νεβίλ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / STR)

Δικαιολογημένα τα πανηγύρια της ομάδας της Hyundai μόλις επέστρεψε ο Νεβίλ που κέρδισε 2ο συνεχόμενο αγώνα (μετά την Κορσική) και αρχίζει να καλύπτει την διαφορά, από τις ατυχίες (και τις εγκαταλείψεις) των πρώτων αγώνων. Ο Εσθονός Τάνακ ήταν και πάλι στο βάθρο, ενώ το 3ο Ford Fiesta με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπαστιάν Οζιέ ήταν 4ο. Ο Γάλλος έχει 102 βαθμούς, με τον Λάτβαλα (5ος) στους 86 και το Νεβίλ στους 84 στην μάχη του παγκοσμίου πρωταθλήματος οδηγών.

17916411


(Ο θριαμβευτής στο ράλυ Αργεντινής Τιερί Νεβίλ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / STR)

"Άτυχος" και πάλι ο Κρις Μικ

Ο Κρις Μικ φαίνεται ότι θα διεκδικήσει εφέτος το όσκαρ του εντυπωσιακότερου ατυχήματος. Αφού είχε έξοδο στο Μόντε Κάρλο και "κόλλησε" στα χιόνια στην Σουηδία, στην Κόρντομπα είχε ένα ακόμη εντυπωσιακό ατύχημα με ντεραπάρισμα την Παρασκευή.

Παρότι οι μηχανικοί της Citroen μέσα σε 3 ώρες έκαναν σχεδόν καινούργιο το αμάξι δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει.

Επόμενος αγώνας 18 με 25 Μαΐου στην Πορτογαλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ