ΣΠΟΡ

Boxing: Ο Τάισον Φιούρι θέλει να βρεθεί στο ρινγκ με τον Τζόσουα (vid)

Boxing: Ο Τάισον Φιούρι θέλει να βρεθεί στο ρινγκ με τον Τζόσουα (vid)
Ο Τάισον Φιούρι επέστρεψε στις προπονήσεις στα ρινγκ της πυγμαχίας Instagram / @gypsyking101

Έστω και αν είναι για προπονήσεις, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στην πυγμαχία Τάισον Φιούρι ανέβηκε και πάλι στο ρινγκ και φόρεσε τα γάντια του. Δηλώνει μάλιστα πρόθυμος για μια μάχη με το νέο "βασιλιά" των βαρέων βαρών, Άντονι Τζόσουα.

Η νίκη του Άντονι Τζόσουα επί του Βλαντιμίρ Κλίτσκο το Σάββατο στο Λονδίνο ήταν το γεγονός της χρονιάς στην επαγγελματική πυγμαχία. Ο Λονδρέζος μποξέρ ξεσήκωσε τους συμπατριώτες του, επιστρέφοντας από το νοκ-ντάουν στον 6ο γύρο για να κερδίσει τον Ουκρανό θρύλο της πυγμαχίας και να διατηρήσει τον τίτλο του.

box2017 04 29T223743Z 136507063 MT1ACI14786809 RTRMADP 3 BOXING HEAVYWEIGHTJOSHUA KLITSCHKO


(Ο Άντονι Τζόσουα με τις δύο ζώνες του πρωταθλητή μετά τη νίκη επί του Κλίτσκο - Πηγή: Action Images via Reuters / Andrew Couldridge Livepic)

Ο Τζόσουα κατέχει τους 2 από τους 4 τίτλους των αναγνωρισμένων Παγκόσμιων Ομοσπονδιών (WBA και IBF), ο Αμερικανός Ντεόντι Γουόλντερ της WBC και ο Νεοζηλανδός Τζόζεφ Πάρκερ της WBO. Όλοι όμως αναγνωρίζουν ότι ήταν η ανάκληση της άδειας του και η ποινή από τις Ομοσπονδίες του μποξ στον Τάισον Φιούρι (για χρήση ναρκωτικών και αναβολικών), που οδήγησαν στην κατάσταση αυτή. Ο Φιούρι ήταν ο κάτοχος των 3 από τις 4 ζώνες (εκτός του WBC), τις οποίες αναγκάστηκε να παραδώσει μετά την τιμωρία του.

2016 04 27T130030Z 104763630 MT1ACI14363019 RTRMADP 3 BOXING ENGLAND


(Ο Τάισον Φιούρι με τις ζώνες του στην Σ/Τ της ρεβάνς με τον Κλίτσκο (Απρ.2016), που δεν έγινε ποτέ - Πηγή: Action Images via Reuters / Lee Smith Livepic)

Ο Άντονι Τζόσουα το γνωρίζει και αμέσως μετά τη νίκη του επί του Κλίτσκο, αναφέρθηκε στον Τάισον Φιούρι και αποδέχθηκε το γεγονός ότι εφόσον το θελήσει ο γεννημένος στο Μάντσεστερ πυγμάχος, θα του δώσει την ευκαιρία να τις ανακτήσει.

Ο Τάισον Φιούρι την ίδια ώρα έδινε ειλικρινή συγχαρητήρια στον Τζόσουα και τον υποστήριξε με θέρμη απέναντι στον Κλίτσκο, αλλά το πήγε και ένα βήμα παραπέρα. Δήλωσε έτοιμος για την μεγαλύτερη μάχη στην ιστορία του μποξ (όπως την χαρακτήρισε) και αποκάλυψε με βίντεο που ανήρτησε στους λογαριασμούς του, ότι προπονείται και πάλι επαγγελματικά με τον Μπεν Ντέιβισον, στην προπονητική του βάση στην Μαρμπέγια της Ισπανίας.

https://www.instagram.com/p/p

Ο Τάισον Φιούρι έχει βέβαια πολλά παραπανίσια κιλά, δηλώνει όμως αισιόδοξος ότι μπορεί να νικήσει τον Τζόσουα με δεμένο ένα χέρι. Έχει να αγωνιστεί από το Νοέμβριο του 2015 (όταν πέτυχε την 28η νίκη του επί του Κλίτσκο, ανεβαίνοντας στον θρόνο) και πολλά θα εξαρτηθούν από την απόφαση του Βρετανικού Συμβουλίου Πυγμαχίας την επόμενη εβδομάδα, στην αίτηση του Φιούρι για να ξαναπάρει άδεια πυγμαχίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ