ΣΠΟΡ

Ο Μέσι «είπε όχι» στην Μπαρτσελόνα, σε αναμονή ο Ερνέστο Βαλβέρδε (vid)

Ο Μέσι «είπε όχι» στην Μπαρτσελόνα, σε αναμονή ο Ερνέστο Βαλβέρδε (vid)
Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις Μπαρτσελόνα και Λίονελ Μέσι Reuters / Juan Medina

Ο ισπανικός Τύπος αναφέρει ότι ο Λιονέλ Μέσι αρνήθηκε την πρώτη πρόταση ανανέωσης από την Μπαρτσελόνα, καθιστώντας εξαιρετικά αμφίβολο το μέλλον του στην Βαρκελώνη. Την ίδια ώρα δημοσιεύματα φέρουν τον Ερνέστο Βαλβέρδε να περιμένει πρόταση από τους "μπλαουγκράνα".

Ο Μέσι είπε όχι σε 30 εκατ.

Αν αληθεύει το ρεπορτάζ της AS (με έδρα πάντως την Μάδρίτη), ο πατέρας και μάνατζερ του Λίονελ Μέσι απέρριψε την πρώτη προσφορά της Μπαρτσελόνα για ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2022 με αμοιβή που κυμαίνεται από τα 30 έως τα 33 εκατ. €. Το ποσό αυτό θα τον καθιστούσε τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη.

2016 12 18T210116Z 886713689 RC1D03495EE0 RTRMADP 3 SOCCER SPAIN


(Ο Λιονέλ Μέσι φέρεται να αρνήθηκε την πρώτη προσφορά της Μπαρτσελόνα - Πηγή: Reuters / Albert Gea)

Από το στρατόπεδο πάντως της Μπαρτσελόνα δεν βγαίνει κάποιο κλίμα ανησυχίας, καθώς ήταν το πρώτο από τα πολλά "επεισόδια" της διαπραγμάτευσης (το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι του 2018), που γίνεται, όπως τονίζουν πηγές του συλλόγου, σε πολύ καλό κλίμα. Μάλιστα το κλαμπ ετοίμασε και ένα βίντεο για μια ημέρα του Λίονελ Μέσι στην Βαρκελώνη και τα πράγματα, που κάνει ο Αργεντινός άσσος σε 24 ώρες.

(Πηγή: You Tube / Barcelona FC)

Μάλιστα ο Μέσι έμαθε και μια ευχάριστη είδηση, καθώς η Επιτροπή Εφέσεων της FIFA απέσυρε την τιμωρία των 4 αγωνιστικών, που του είχε επιβληθεί για εξύβριση του διαιτητή.

Η Επιτροπή δέχθηκε ότι η συμπεριφορά του Μέσι δεν ήταν η αρμόζουσα, αλλά αποδέχθηκε την γραπτή απολογία του, ότι οι ύβρεις δεν απευθύνονταν στον ρέφερι, αλλά ήταν λόγια του αέρα. Έτσι ο Μέσι έχασε μόνον ένα ματς και θα δώσει κανονικά το παρόν στην τελική ευθεία για την πρόκριση στα τελικά του μουντιάλ.

Ο παράγοντας Βαλβέρδε

Την ίδια στιγμή άλλο δημοσίευμα της Καταλανικής Sport (επομένως και καλύτερα πληρφορημένης σε σχέση με τα της Μπαρτσελόνα), υποστήριξε ότι ο Ερνέστο Βλαβέρδε περιμένει το κάλεσμα της Μπάρτσα για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία.

Τις προηγούμενες ημέρες, άλλα δημοσιεύματα έκαναν λόγο, ότι ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού θέλει να συνεχίσει στην Premier League, όμως η Sport επανέφερε με πρωτοσέλιδό της το σενάριο να αναλάβει τον Καταλανικό σύλλογο ο Βαλβέρδε, μετά το δεδομένο τέλος της συνεργασίας με το Λουίς Ενρίκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ