ΣΠΟΡ

Μετάλλια για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συγχρονισμένης Κολύμβησης

Μετάλλια για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συγχρονισμένης Κολύμβησης
Χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Συγχρονισμένης Κολύμβησης Facebook / Evangelia Platanioti - Evelina Papazoglou / @plataniotipapazoglou

Με δύο χάλκινα μετάλλια για τα Ελληνικά χρώματα άνοιξε η αυλαία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλλου Συγχρονισμένης Κολύμβησης, που γίνεται στο Κούνεο της Ιταλίας. Το δίδυμο Πλατανιώτη-Παπάζογλου και το μικτό ντουέτο Κουργιαντάκη-Γκορτσιλά ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Το Ολυμπιακό Ντουέτο, με τις Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου, είχαν ανέβει στο βάθρο και του «Japan Open», και σύνεχισαν με εξαιρετική εμφάνιση στο τεχνικό πρόγραμμα του Ντουέτου στη διοργάνωση της Ιταλίας. Βαθμολογήθηκαν με 85,2285 β. παίρνοντας την 3η θέση ανάμεσα σε 11 Ντουέτα που έλαβαν μέρος στο αγώνισμα.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ισπανίδες Καρμπονέλ – Ραμίρεζ με 88.5512 β., και το ασημένιο οι Ιταλίδες Τσερούτι – Φέρρο με 87,7924 β. Οι Πλατανιώτη - Παπάζογλου θα μετάσχουν σήμερα (6/5) στον προκριματικό του Ελεύθερου Ντουέτου (την Κυριακή ο τελικός).

Το Μικτό Ντουέτο, με την Όλγα Κουργιαντάκη και τον Βασίλη Γκορτσιλά, πήραν για πρώτη φορά μέρος σε αγώνες και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο (συμμετείχαν τρεις ομάδες) στο τεχνικό πρόγραμμα με 67,3786 β. Οι Φλαμίνι - Μινισίνι (Ιταλία) με 85,6144 β. ήταν πρώτοι και οι Φερέρας - Ρίμπες (Ισπανία) με 80,3819 β. στη 2η θέση. Την Κυριακή είναι ο τελικός και του ελεύθερου προγράμματος με τη συμμετοχή της Ελληνικής ομάδας.

Τέλος η εθνική ομάδα με τις Μαρία Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Βασιλική Κοφίδη, Σοφία Μαλκογεώργου, Σοφία Σαραντίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα πήρε την 5η θέση στο Ελεύθερο πρόγραμμα καθώς βαθμολογήθηκαν με 84,6000 β.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ