ΣΠΟΡ

Α1 βόλεϊ: Με νίκη στου Ρέντη πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ στους άνδρες

Α1 βόλεϊ: Με νίκη στου Ρέντη πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ στους άνδρες
Με break στην έδρα του Ολυμπιακού, προπονητής στην Α1 βόλεϊ ο ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Σε έναν συγκλονιστικό 5ο τελικό, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-1 σετ τον Ολυμπιακό μέσα στο Μελίνα Μερκούρη και πανηγύρισε το 3ο συνεχόμενο πρωτάθλημα στην Α1 βόλεϊ ανδρών. Δυστυχώς στο τέλος δεν έλειψαν και πάλι τα επεισόδια.

Ο Ολυμπιακός ήταν το μεγάλο φαβορί μετά το break μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ, για να επανέλθει στην κορυφή μετά το τρεμπλ του 2014 (έχοντας ήδη κατακτήσει Λιγκ καπ και Κύπελλο). Είναι μόλις η τέταρτη φορά στην ιστορία που θα ο τίτλος κρίθηκε σε 5ος τελικό στα πλέι οφ.

4125646


(Καρφί του Φράγκου που σταματά το μπλοκ του ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Ο ΠΑΟΚ, χωρίς τελικά τον τραυματία Σέρβο διαγώνιό του Στάροβιτς, ξεκίνησε με νίκη στο πρώτο σετ 25-22, αλλά ο Ολυμπιακός είχε απάντηση στο 2ο σετ με 25-21, ισοφαρίζοντας σε 1-1, μπροστά στο κοινό του, που γέμισε το κλειστό.

4125709


(Καρφί του Τσούπκοβιτς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Στο 3ο σετ έγινε μεγάλη μάχη, αλλά στο 20-20 εμφανίστηκε στο ματς ο Ντάντε, που μέχρι εκείνη την ώρα είχε μια νορμάλ παρουσία. Πήρε σημαντικούς πόντους και το Δικέφαλο στις πλάτες του για το 22-25, που έδωσε τεράστιο ψυχολογικό προβάδισμα στους παίκτες του Ελγκέτα.

Το 4ο σετ ήταν παράσταση για ένα ρόλο, με τον ΠΑΟΚ να διαλύει την υποδοχή του Ολυμπιακού και να κυριαρχεί στο μπλοκ. Έφτασε τη διαφορά στους 14 πόντους (6-20) και τελείωσε το ματς.

4125716


(Μεγάλο πρόβλημα στην υποδοχή του Ολυμπιακού από τα σερβίς του ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε κερδίσει ντέρμπυ μέχρι τα playoffs (έχοντας χάσει και τους δύο τελικούς Λιγκ Καπ και Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό), και ξεκίνησε νικώντας τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό και 2 φορές τον Ολυμπιακό, με τη σειρά να κρίνεται με τρία διαδοχικά break. Μετά την 6η θέση το 2014, είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας, τις δύο μάλιστα φορές με μειονέκτημα έδρας.

Τα σετ του αγώνα

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-3 (22-25, 25-21, 22-25, 14-25)

4125628


(3ο συνεχόμενο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Επεισόδια στο φινάλε

Για μια ακόμη φορά το φινάλε του αγώνα συνοδεύτηκε από ασχήμιες μερίδας οπαδών των γηπεδούχων. Εκτόξευσαν πολλά μπουκάλια και αντικείμενα προς την πλευρά των παικτών του ΠΑΟΚ.

4125801


(Καθίσματα, μπουκάλια, καφέδες και αντικείμενα που εκτοξεύθηκαν προς την πλευρά του πάγκου του ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Στη συνέχεια έσπασαν καθίσματα και τα πέταξαν και αυτά προς την πλευρά του πάγκου των φιλοξενούμενων, ενώ τους έβριζαν εν χορώ με το γνωστό σύνθημα, "Βου...-Βου...-Βου..". Η Εισαγγελία Πειραιά επενέβη και κατέγραψε τα όσα έγιναν στο κλειστό.

4125816


(Η εικόνα στο παρκέ στο κλειστό του Ρέντη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Όαση σε αυτή την εικόνα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Σλόμπονταν Μπόσκαν, που πήγε και συνεχάρη τους αντιπάλους του, την ώρα που έπεφταν τα αντικείμενα, ενώ και στις δηλώσεις του τόνισε ότι άξια κατέκτησε ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα.

4125762


(Πανηγύρια στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Λόγω των επεισοδίων το τρόπαιο παραδόθηκε στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια (θα γίνει απονομή στη Θεσσαλονίκη).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ