ΣΠΟΡ

Μια ανάσα από την συμφωνία με την Μπαρτσελόνα ο Λίονελ Μέσι (vid)

Μια ανάσα από την συμφωνία με την Μπαρτσελόνα ο Λίονελ Μέσι (vid)
Θα συνεχίσει να σκοράρει για την Μπαρτσελόνα ο Λίονελ Μέσι Reuters / Albert Gea

Ο Καταλανικός Τύπος υποστηρίζει ότι Μέσι και Μπαρτσελόνα έφτασαν σε συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας τους και μένουν μόνον οι υπογραφές. Ο Λίονελ Μέσι πάντως οδεύει ολοταχως για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ ξεπερνώντας για 5η διαδοχική σεζόν τα 50 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Τις προηγούμενες ημέρες η Μαδριλένικη AS είχε υποστηρίξει ότι ο Λίονελ Μέσι είχε απορρίψει την πρώτη προσφορά της Μπαρτσελόνα για ανανέωση του συμβολαίου του, που λήγει το καλοκαίρι του 2018. Η απάντηση ήρθε με δύο πρωτοσέλιδα του Καταλανικού Τύπου, που υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο: ο Μέσι είναι πλέον μια ανάσα από την υπογραφή του νέου συμβολαίου του.

2017 05 06T203649Z 1809480034 RC11CC9A9580 RTRMADP 3 SOCCER SPAIN FCB VIL


(Ο Λίονελ Μέσι με τους δύο γιους του - Πηγή: Reuters / Albert Gea)

Τόσο η Sport όσο και η Mundo Deportivo έχουν ρεπορτάζ, ότι ο πατέρας του "μικρού μάγου" (και μάνατζερ του) Χόρχε Μέσι βρέθηκε τις τελευταίες ώρες στην Βαρκελώνη και ουσιαστικά ολοκλήρωσε τα βασικά στοιχεία της ανανέωσης του συμβολαίου του Αργεντινού (πιθανότατα μέχρι το 2022). Μένουν μόνον κάποιες μικρές λεπτομέρειες για να υπογράψει ο Λίονελ Μέσι την παραμονή του στην Βαρκελώνη.

elmundo messi


(El Mundo Deportivo: "Μένει μόνον η υπογραφή"¨)

Περισσότερα στοιχεία δεν υπάρχουν στα δημοσιεύματα, πέραν της δεδομένης αύξησης στις αποδοχές του. Όλες οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά το τέλος του πρωταθλήματος, με τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές να κρατούν τελικά λίγο παραπάνω από 4 μήνες.

sport messi


(Sport: "Θα ανανεώσει")

Πλώρη για το βραβείο του 1ου σκόρερ

Χωρίς έγνοιες πλέον ο Λίονελ Μέσι μπορεί να ολοκληρώσει τη χρονιά με περισσότερα γκολ και να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (βραβείο Pichichi όπως το ονομάζουν οι Ισπανοί, προς τιμήν του μεγάλου σκόρερ της Μπιλμπάο, Ραφαέλ Πίκικι Μορένο) μετά το 2013.

Με τα 2 τέρματα που έβαλε στο 4-1 με τη Βιγιαρεάλ το Σάββατο ξεπέρασε για 5η συνεχόμενη σεζόν τα 50 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο πρωτάθλημα ο Μέσι έχει ήδη 35 γκολ και μια απόσταση ασφαλείας από τον περυσινό πρώτο σκόρερ Λουίς Σουάρες (27), και τον Κριστιάνο Ρονάλντο (20), που είχε κερδίσει τον τίτλο το 2014 και το 2015.

2017 05 06T190129Z 1913155966 RC12AC80D800 RTRMADP 3 SOCCER SPAIN FCB VIL


(Νεϊμάρ, Μέσι και Σουάρες έβαλαν τα 4 γκολ στο ματς με τη Βιγιαρεάλ - Πηγή: Reuters / Albert Gea)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ