ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: νέα ποινή στον Ολυμπιακό λόγω Μοντεστό

Κύπελλο Ελλάδας: νέα ποινή στον Ολυμπιακό λόγω Μοντεστό
Ο Αθλητικός Διευθυντής του Ολυμπιακού Φρανσουά Μοντεστό (δ.) κρίθηκε ένοχος για επεισόδιο με τον παρατηρητή του ημιτελικού ΑΕΚ-Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ

Λίγη ώρα μετά την μείωση της ποινής του Ολυμπιακού για τα επεισόδια του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, από την Επιτροπή Εφέσεων, οι ερυθρόλευκοι τιμωρήθηκαν με μία ακόμη αγωνιστική. Αυτή τη φορά αφορούσε το επεισόδιο του Φρανσουά Μοντεστό με τον παρατηρητή του β ημιτελικού του Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ θεώρησε ένοχο τον Αθλητικό Διευθυντή της ΠΑΕ Ολυμπιακός για επεισόδιο με τον παρατηρητή του αγώνα Κωνσταντίνο Βρακά, στο ΟΑΚΑ. Θυμίζουμε ότι στην έκθεσή του ο παρατηρητής είχε γράψει: "μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού Φρανσουά Μοντέστο χωρίς προφανή αιτία μου έβαλε το χέρι στο πρόσωπο και μου είπε 'τώρα θα δείτε τι θα πάθετε όλοι εσείς'. Το επεισόδιο έληξε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων".

4115042


(Ένοχο έκρινε τον Φρανσουά Μοντεστό η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Για αυτό το επεισόδιο ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική, ενώ θα έχει άλλη μία να εκτίσει, μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για τον α' ημιτελικό. Επίσης τιμωρήθηκαν με χρηματικό πρόστιμο τόσο η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όσο και η ΠΑΕ ΑΕΚ για τον συγκεκριμένο αγώνα. Και για αυτή την απόφαση υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής στην Επιτροπή Εφέσεων.

Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή έλαβε τις εξής αποφάσεις.
Συνεκδίκασε με παρόντες τους διαδίκους τις υποθέσεις κατά των Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ ΠΑΕ», «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και κατά του Francois Modesto, καθώς και επί της πρόσθετης παρέμβασης της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

ΚΗΡΥΣΣΕΙ την πρώτη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ ΠΑΕ» πειθαρχικώς ελεγκτέα για τις αναλυτικώς περιγραφόμενες στο σκεπτικό της παρούσας πράξεις.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην πρώτη εγκαλουμένη συνολική χρηματική ποινή ύψους είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) ευρώ.

ΔΕΧΕΤΑΙ την πρόσθετη παρέμβαση της Π.Α.Ε. με τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

ΚΗΡΥΣΣΕΙ τη δεύτερη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και τον τρίτο εγκαλούμενο, Francois Modesto, πειθαρχικώς ελεγκτέους για την αναλυτικώς περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην δεύτερη εγκαλουμένη την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον τρίτο εγκαλούμενο: α) χρηματική ποινή ύψους τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000 €), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον η δεύτερη εγκαλουμένη, και β) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) μηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ