ΣΠΟΡ

Α1 μπάσκετ: Ξεκινούν οι ημιτελικοί των Playoffs (vid)

Α1 μπάσκετ: Ξεκινούν οι ημιτελικοί των Playoffs (vid)
Με την κοινή συνέντευξη Τύπου των 4 ημι-φιναλίστ δόθηκε η "έναρξη" των ημιτελικών των playoffs της Α1 EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Με την παρουσία των προπονητών και των αρχηγών των ομάδων οι 4 "μονομάχοι" των εφετινών ημιτελικών της Α1 μπάσκετ μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου για την σειρά των αγώνων, που ξεκινά την Τετάρτη.

Γιάννης Σφαιρόπουλος και Βασίλης Σπανούλης από τον Ολυμπιακό, Τσάβι Πασκουάλ και Νικ Καλάθης από τον Παναθηναϊκό Superfoods, Σωτήρης Μανωλόπουλος και Ντούσαν Σάκοτα από την ΑΕΚ, Δημήτρης Πρίφτης και Σπύρος Μούρτος για τον Άρη, έκαναν τις εκτιμήσεις τους για τα ζευγάρια των ημιτελικών και την έκβαση της μάχης του πρωταθλήματος.

Όλοι αναγνώρισαν ότι οι δύο «αιώνιοι», Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός Superfoods έχουν και εφέτος το προβάδισμα για τον τίτλο, αναγνώρισαν όμως ότι το επίπεδο του Άρη και της ΑΕΚ έχει ανεβεί και θα είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικοί.

4127641


(Η κοινή συνέντευξη Τύπου για τα ημιτελικά των Playoffs - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Άλλο πρωτάθλημα, άλλο Final 4

Ξεχωριστές περιπτώσεις είναι για τον προπονητή του Ολυμπιακού Γιάννη Σφαιρόπουλο το πρωτάθλημα και η Euroleague: «οι παίκτες μας είναι έμπειροι και γνωρίζουν πως η πρόκριση στο Final Four δεν επηρεάζει σε κάτι τους αγώνες με τον Άρη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι τόσο πνευματικά όσο και αγωνιστικά για να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια. Δεν θέλουμε να συνδυάζεται η πρόκριση στο Final Four με την ημιτελική σειρά των playoffs, γιατί λειτουργούμε απομονώνοντας κάθε παιχνίδι. Συμφωνώ κι εγώ ότι τα παιχνίδια αυτά είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικά. Αν δεν είσαι σοβαρός και έτοιμος, κινδυνεύεις να χάσεις, έχουμε κι οι ίδιοι κάποια τέτοια παραδείγματα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και σοβαροί, γιατί ο Άρης είναι μια πάρα πολύ ικανή ομάδα».

4127743


(Βασίλης Σπανούλης (αρ.) και Γιάννης Σφαιρόπουλος (δ.) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

«Είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις στην κορυφή, αλλά είναι ακόμη πιο δύσκολο να διατηρηθείς εκεί γιατί όλοι θέλουν να νικήσουν τον πρωταθλητή. Έχουμε βρεθεί και στις δύο πλευρές. Είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια με τον Άρη, οι προπονητές μας έχουν ετοιμάσει εξαιρετικά για μία ακόμη φορά. Εύχομαι να γίνουν πολύ καλά παιχνίδια και με την κόσμια συμπεριφορά των φιλάθλων» υπογράμμισε ο Βασίλης Σπανούλης.

Σεβασμός για τον αντίπαλο

Ο Τσάβι Πασκουάλ τόνισε ότι σέβεται κάθε αντίπαλο, που θα βρει στο δρόμο του ο Παναθηναϊκός Superfoods. «Θα ήθελα να συγχαρώ τις τέσσερις ομάδες που βρίσκονται εδώ, αλλά και τους διοργανωτές του πρωταθλήματος. Είμαστε σε αυτό το σημείο της σεζόν με τη φιλοδοξία που έχουμε δείξει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι, ξεκινώντας από τον μεγάλο σεβασμό για την ΑΕΚ και τον προπονητή της, για την προσπάθεια που έκαναν φέτος. Με βάση αυτό τον σεβασμό θα προσεγγίσουμε τα παιχνίδια».

4127710


(Τσάβι Πασκουάλ (αρ.) και Νικ Καλάθης (δ.) στο πάνελ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Ο Καταλανός τεχνικός αναφέρθηκε και στα ματς με τη Φενέρ τονίζοντας ότι η πρώτη ήττα στο ΟΑΚΑ δημιούργησε πνευματικό πρόβλημα στην ομάδα, που δεν το ξεπέρασε στην σειρά. «Πιστεύω πως γυρίσαμε σελίδα, αφήσαμε τα πάντα πίσω μας. Τώρα έχουμε τον απαιτούμενο ενθουσιασμό και αφοσίωση ώστε να κάνουμε κάτι για να επανορθώσουμε για τον πόνο που φέραμε στους οπαδούς μας, παίζοντας καλά και νικώντας, που στην τελική ανάλυση είναι το πιο σημαντικό».

4127749


(Σπανούλης (αρ.) και Καλάθης (δ.) ποζάρουν μαζί - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Ο Νικ Καλάθης από την πλευρά του έδειξε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας να κατακτήσει το τρόπαιο. «Πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα και μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Εφέτος είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα, τελειώσαμε άσχημα την Euroleague, αλλά θέλουμε να έχουμε καλύτερο τέλος στο πρωτάθλημα και να το κατακτήσουμε. Η ΑΕΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα, που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Είναι ένα ακόμη πρωτάθλημα που θέλουμε να προσθέσουμε στη συλλογή μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι τις επόμενες ημέρες σε προπονήσεις και αγώνες προκειμένου να πάρουμε τις νίκες που χρειάζονται».

Η ΑΕΚ θα διεκδικήσει τις πιθανότητες

Ο προπονητής της ΑΕΚ Σωτήρης Μανωλόπουλος αναγνώρισε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού Superfoods, ξεκαθάρισε όμως ότι η ομάδα του θα διεκδικήσει τις πιθανότητες που έχει στα ημιτελικά, καθώς έχει κάνει ένα βήμα παραπάνω από την περυσινή σεζόν. «Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις δύο πρώτες ομάδες και τους υπόλοιπους. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ έκανε ένα βήμα παραπάνω φέτος, θα είναι ακόμη πιο ανταγωνιστική σε αυτούς τους τελικούς. Εύχομαι κι εγώ κάθε φορά, οι ομάδες που μπαίνουν στα ημιτελικά να είναι όλο και πιο ανταγωνιστικές, με σκοπό να γίνονται καλύτερα παιχνίδια για τον κόσμο. Είναι ένα έξτρα μαξιλαράκι οι τρεις νίκες. Αν ο κόσμος θέλει να δει μπάσκετ, αυτό πρέπει να του δώσουμε, άρα όσους περισσότερους αγώνες μπορούμε να έχουμε, είναι το καλύτερο για εμάς».

4127716


(Οι 4 αρχηγοί ποζάρουν με το τρόπαιο: Σάκοτα (ΑΕΚ), Σπανούλης (Ολυμπιακός), Καλάθης (Παναθηναϊκός Superfoods) και Μούρτος (Άρης) από αριστερά προς το δεξιά - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ντούσαν Σάκοτα. «Είχαμε μια άκρως ανταγωνιστική κανονική περίοδο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η τρίτη θέση της ΑΕΚ δείχνει την ανοδική πορεία της ομάδας. Αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι για την προσπάθεια που κάνουμε, με στόχο να επαναφέρουμε την ΑΕΚ εκεί που αξίζει να βρίσκεται».

Επιβράβευση της προσπάθειας

Για το Δημήτρη Πρίφτη η παρουσία του Άρη στα ημιτελικά είναι επιβράβευση της προσπάθειας της ομάδας, παρότι αναγνωρίζει ότι ακόμη υπάρχει απόσταση από τους «αιώνιους». «Θα ήταν ευχής έργον να γίνονται πάντα ανταγωνιστικά παιχνίδια, θεωρώ πως ακόμη υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους δύο «αιωνίους» και τις υπόλοιπες ομάδες. Νιώθω ότι κάποιες ομάδες αναπτύσσονται, βελτιώνονται και εξελίσσονται σε όλα τα επίπεδα. Το καλύτερο σενάριο είναι οι τέσσερις ομάδες, που θα παίζουν να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερο χάσμα. Το προϊόν προωθείται καλύτερα όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται και όσο περισσότερο το βλέπει ο κόσμος».

4127685


(Οι 4 προπονητές ανά ζευγάρια ημιτελικών: Πρίφτης (Άρης) και Σφαιρόπουλος (Ολυμπιακός) στα αριστερά, Μανωλόπουλος (ΑΕΚ) και Πασκουάλ (Παναθηναϊκός Superfoods) στα δεξιά - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Τέλος και ο Σπύρος Μούρτος τόνισε ότι η πρόκριση στην 4άδα είναι η επιβράβευση των προσπαθειών του συλλόγου: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για τρίτη σερί χρονιά βρισκόμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Αυτό αποτελεί επιβράβευση τόσο της προσπάθειας της διοίκησης, όσο και της δουλειάς των παικτών και των προπονητών. Όσον αφορά στους ημιτελικούς, θέλω πρώτα απ' όλα να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό για το Final Four. Εμείς, από την πλευρά μας, θα διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε απέναντι στον Ολυμπιακό».

Η σειρά των αγώνων ξεκινά αύριο Τετάρτη. Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε σήμερα και τα ονόματα των διαιτητών των 2 πρώτων αγωνιστικών. (Δείτε όλη τη συνέντευξη Τύπου όπως την μετέδωσε ζωντανά η Novasports)

(Πηγή: You Tube / Novasports.gr)

4127688


(Το τρόπαιο του πρωταθλητή - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Α1 Playoffs – Ημιτελικά

Α αγώνας
Τετάρτη 10/5
Ολυμπιακός-Άρης (19.00) / Σχινάς - Δεσλής - Μπήτης (Ντάβαρης)

Πέμπτη 11/5
Παναθηναϊκός Superfoods-ΑΕΚ (19.00) / Πηλοϊδης - Μάνος - Τσώνος (Δούκας)

Β αγώνας

Σάββατο 13/5
Άρης-Ολυμπιακός (17.00) / Καρακατσούνης - Ψαριανός - Παντελίδης (Δροσόπουλος)

Κυριακή 14/5
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός Superfoods (19.00) / Αναστόπουλος Π. - Σώμος - Μαγκλογιάννης (Ελευθεριάδης)

(Το υπόλοιπο πρόγραμμα των αγώνων δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Η πρόκριση κρίνεται στις 3 νίκες).