ΣΠΟΡ

Ποδοσφαιριστής έχασε εσκεμμένα πέναλτυ γιατί απείλησαν τη ζωή του! (vid)

Ποδοσφαιριστής έχασε εσκεμμένα πέναλτυ γιατί απείλησαν τη ζωή του! (vid)
Επεισόδια και απειλές για τη ζωή παικτών σε αγώνα Νέων στην Ισπανία Facebook / Sección Fútbol - Club Natación Almería / @FutbolCNA

Στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Νέων της Ισπανικής Λίγκας και την 32η αγωνιστική, συνέβη ένα απίστευτο γεγονός. Ποδοσφαιριστής της Αλμερία έχασε εσκεμμένα πέναλτυ στο φινάλε παιχνιδιού γιατί οπαδοί των φιλοξενούμενων απειλούσαν τη ζωή του!

Οι πρωτόγνωρες αυτές σκηνές έλαβαν χώρα στο ματς της C.Natacion Almeria με την CD Tiro Pichon, για την 32η αγωνιστική του 13ου ομίλου του πρωταθλήματος Νέων (μέχρι 18 ετών) στην Ισπανία (περιοχή της Ανδαλουσίας). Ο αγώνας ήταν ουσιαστικά άνευ βαθμολογικής σημασίας, με τους γηπεδούχους στους 45 βαθμούς και την 10η θέση (14 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού) και τους φιλοξενούμενους να φτάνουν τελικά με τη νίκη τους στους 54 βαθμούς (με τη 2η ομάδα της βαθμολογίας Febrero στους 65).

Αυτό όμως δεν εμπόδισε το ματς να ολοκληρωθεί με πολύ σοβαρά επεισόδια, από μια ομάδα οπαδών των φιλοξενούμενων. Η αφορμή δόθηκε με ένα πέναλτυ, που κατελόγισε ο ρέφερι για χτύπημα εκτός φάσης του τερματοφύλακα σε παίκτη της Αλμερία στο 90 και ενώ το σκορ ήταν 0-1. Ο προπονητής της Τίρο και οι παίκτες διαμαρτυρήθηκαν για το κτύπημα στον πεσμένο παίκτη τους και η μίνι σύρραξη ανάμεσα σε παίκτες και σταφ των 2 ομάδων, έδωσε την ευκαιρία στους αγνώστους να μπουν και αυτοί στην μάχη. Χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να εκτελεστεί το πέναλτυ μετά από διακοπή 15 λεπτών, και αφού ο διαιτητής απέβαλε τον προπονητή, ένα συνοδό και δύο παίκτες της Τίρο.

Ο προπονητής της Αλμερία, Χουανφράν Μίρας, έδωσε εντολή στον παίκτη του να αστοχήσει εσκεμμένα (όπως φαίνεται στο τέλος του βίντεο) και αποκαλύφθηκε ότι η ομάδα των χούλιγκανς απειλούσε τη ζωή των παικτών και του διαιτητή, αν ευστοχούσε: "θα πεθάνετε, δεν θα φύγετε ζωντανοί από το γήπεδο αν μπει το πέναλτυ" και πολλές αντίστοιχες ύβρεις, καταγγέλουν οι άνθρωποι της Αλμερία, ότι συνόδευσαν τα επεισόδια. Η τοπική Ομοσπονδία της Ανδαλουσίας ξεκίνησε επίσημη έρευνα για το γεγονός, που πήρε έκταση και στον Ισπανικό Τύπο.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η βία κάνει την εμφάνισή της σε αγώνες μικρών κατηγοριών στην Ισπανία, ακόμη και σε ματς Ακαδημιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ