ΣΠΟΡ

Το «Απέραντο Γαλάζιο» ζωντανεύει ξανά στην Αμοργό (vid)

Το «Απέραντο Γαλάζιο» ζωντανεύει ξανά στην Αμοργό (vid)
Διεθνής αγώνας κατάδυσης στην Αμοργό ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / TIM KALVER

29 χρόνια μετά την προβολή της ταινίας του Λυκ Μπεσόν, το "Απέραντο Γαλάζιο" - "Le Grand Bleu", η Αμοργός φιλοξενεί και πάλι στα νερά της ένα διεθνή αγώνα ελεύθερης κατάδυσης από τις 17 έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Υπό την αιγίδα του Δήμου της Αμοργού, χορηγών και υποστηρικτών, αλλά και του ΠΣΑΤ, διοργανώνεται ο αγώνας The Authentic Big Blue 2017, με την συμμετοχή Ελλήνω και ξένων αθλητών, που θα θελήσουν να βουτήξουν στα νερά, που έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας. Ο Ζαν Μαρκ Μπαρ και ο Ζαν Ρενό βούτηξαν στα νερά της Αγίας Άννας και διαφήμισαν σε όλο τον κόσμο τις Ελληνικές θάλασσες και το νησί της Αμοργού.

https://www.instagram.com/p/p

Η ταινία που ήταν εμπνευσμένη από τη ζωή δύο θρύλων των καταδύσεων, του Ζακ Μαγιόλ και του Έντσο Μαγιόρκα, έφερε στο κοινό τον μαγικό κόσμο των καταδύσεων, αλλά και τους κινδύνους του. Ο θάνατος του Μαγιόρκα τον περασμένο Νοέμβριο, ανέσυρε μνήμες από την ταινία, που κέρδισε το βραβείο Σεζάρ του 1988, ενώ συμμετείχε (εκτός συναγωνισμού) και στο Φεστιβάλ των Καννών την ίδια χρονια.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές και υπό την εποπτεία της AIDA Hellas, μέλους της διεθνούς Ομοσπονδίας ελεύθερης κατάδυσης. Η μικρή εξέδρα θα βρίσκεται σε απόσταση 0,5 μιλίων από το εκκλησάκι της Αγίας Άννας και οι δύτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε βάθος 150 μέτρων.

https://www.instagram.com/p/p

Το ίδιο διάστημα θα φιλοξενηθεί στο νησί, με την υποστήριξη και της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και η εκδήλωση AMORGOS GASTRONOMY DAYS, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να γνωρίζουν και την Κυκλαδίτικη γαστρονομία.

https://www.instagram.com/p/p

Στην σελίδα των διοργανωτών, υπάρχει η δυνατότητα για την εγγραφή των τολμηρών καταδυτών (με περισσότερες λεπτομέρειες για τον αγώνα), αλλά και για όσους θέλουν να βρεθούν στην Αμοργό εκείνη την εβδομάδα και να συμμετάσχουν στο εγχείρημα ως εθελοντές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ