ΣΠΟΡ

Ιστιοπλοΐα: Αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Κοκκαλάνης

Ιστιοπλοΐα: Αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Κοκκαλάνης
Επιτυχία στο Ευρωπαϊκο πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για το Βύρωνα Κοκκαλάνη EUROKINISSI / ACTION IMAGES

Επιτυχία για την ελληνική ιστιοπλοΐα με τον Βύρωνα Κοκκαλάνη να κερδίζει το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην κατηγορία RS:X. Χάλκινο μετάλλιο στους U-17 πήρε ο Τσορτανίδης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε μια πρώτη και μια δεύτερη θέση στις 8 ιστιοδρομίες στον αγώνα που έγινε στην Μασσαλία και είναι ο σημαντικότερος αγώνας τις χρονιές μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Κοκκαλάνης είχε 91,50 βαθμούς ποινής σε σύνολο 108 σκαφών στην κατηγορία RS:X (ιστιοσανίδα), που τον έφεραν στο 2ο σκαλί του βάθρου.

kokkalanismarseiile


(Τα επίσημα αποτελέσματα του αγώνα του Κοκκαλάνη)

Νικητής αναδείχθηκε ο Γάλλος Λουί Γκιαρντ με 64,50 β.π. και τρίτος ήταν ο Ιταλός Ματία Καμπόνι με 114, 50 β.π. Ο Βύρων Κοκκαλάνης πλέον προπονείται με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη μας Νίκο Κακλαμανάκη και ανέβασαν την σχετική σέλφι στο δρόμο της επιστροφής στην Ελλάδα.

Στην κατηγορία U-17 ο Λεωνίδας Τσορτανίδης ανέβηκε επίσης στο βάθρο κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, οι Μάντης-Καγιαλής ήταν τελικά 5οι στο Μονακό στα 470 και οι Παπούτσογλου-Ορφανός 7οι. Επίσης ο Γιάννης Μιττάκης ήταν 8ος στα FINN.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ